Se depun declaraţiile pentru cota de lapte

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) îi informează pe cumpărătorii care achiziţionează lapte şi pe producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că începând cu data de 1 aprilie trebuie să-şi depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2010/2011.

Cumpărătorii care achiziţionează lapte precum şi deţinătorii de cotă de lapte pentru vânzării directe pot să-şi depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările începând cu data de 1 aprilie. Anul de cotă 2010/2011 se încheie astăzi, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la APIA până la data de 16 mai, inclusiv, fără penalităţi. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. Declaraţia anuală trebuie completată şi de către producătorul ce nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la APIA declaraţia anuală privind cantitatea achiziţionată în anul de cotă 2010/2011.

Penalităţi pentru nedepunerea declaraţiilor

Producătorilor de lapte care nu depun declaraţia anuală privind cantităţile comercializate li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal. Pentru cumpărătorii care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere începând cu data de 16 mai. Cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.      

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: