Se reduce lista jucătorilor de la infirmerie

Medicul echipei Pandurii, Ion Şerban, a explicat care este situaţia jucătorilor aflaţi încă sub observaţie la infirmeria clubului, o parte fiind accidentaţi, iar alţii nerefăcuţi complet după accidentări mai vechi. După ce Mândrean a revenit la pregătire cu echipa, Liviu Mihai şi Tremonti sunt pregătiţi să reintre în programul normal, iar Mingote va reveni şi el la pregătire în cursul săptămânii viitoare. Rămân clienţi fideli infirmeriei Rus, Tilincă, Vasilache şi Păcurar, care nu vor putea juca decât în retur. O situaţie destul de dificilă are fundaşul Alin Rus, care a suferit o entorsă gravă la meciul cu Universitatea Craiova din Cupa României, jucătorul fiind trimis acasă de la Mogoşoaia după ce s-a constatat că nu va putea face deplasarea la Constanţa cu lotul. Rus are şi o problemă cu ligamentele, acesta urmând să ţină piciorul în ghips încă o săptămână, după care să înceapă recuperarea. „Are o entorsă de gradul III şi probabil că are afectate şi ligamentele, de aceea a trebuit o imobilizare în ghips pentru o refacere mai rapidă. Va sta între 12 şi 14 zile în ghips şi e în repaus până se încheie turul. Rus va reveni la pregătirea de iarnă, dar trebuie să facă până atunci recuperare după ce dă gipsul jos”, a explicat medicul echipei.

Portarul Pedro Mingote s-a accidentat la acelaşi meci din Cupa României, acesta suferind o lovitură puternică pe coapsă, unde s-a format un hematom. Medicul Ion Şerban a explicat că acesta efectuează şedinţe de fizioterapie până se va resorbi complet hematomul: „Mingote a suferit o lovitură pe coapsă la meciul de cupă şi s-a format acolo un  hematom. Trebuie să stea în repaus câteva zile şi să facă fizioterapie după care vedem cum se resoarbe hematomul. Dacă îi va trece va începe din nou pregătirea cu alergări uşoare. Dar el nu are cum să revină până la meciul cu CFR.”

Cazul cel mai grav rămâne al lui Tilincă, atacantul care a fost recent operat la claviculă şi care ieri a fost la Bucureşti pentru o nouă consultaţie, dar şi pentru un RMN la genunchi: „Tilincă a avut fractură de claviculă operată şi acum e la Bucureşti pentru control după operaţie. În plus el mai are şi un traumatism la genunchi, tot de la accidentarea aceea de la Iaşi, probabil are ligamentul colateral intern afectat. Cu ocazia aceasta merge să facă un RMN tot la spitalul unde s-a operat şi dacă are ligamentul ciupit sau întins va sta imobilizat într-o atelă o perioadă până se va vindeca. În rest nu are alte probleme, plăcuţa şi şuruburile de la claviculă nu-l încurcă cu nimic dar după ce se va vindeca va trebui să le scoată de acolo”.

Medicul a mai explicat faptul că Mândrean îşi poate reveni complet până la ora meciului cu CFR şi că alţi doi jucători care au avut probleme medicale, Liviu Mihai şi Tremonti, şi-au reluat pregătirea cu echipa: „Mândrean face alergări uşoare, îl mai jenează puţin genunchiul, dar se pregăteşte şi e posibil să revină în această săptămână. Liviu Mihai şi Thiago au intrat şi ei în program normal dar Păcurar şi Vasilache nu vor mai  juca până când se încheie turul. Ei mai fac alergări uşoare şi program uşor de recuperare dar nu se pune problema să joace”.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: