Şedinţă cu scandal la noul PNL. Dian Popescu: Nu mă pot înlocui!

Prima şedinţă a Comitetului Judeţean Executiv al noului PNL Gorj s-a încheiat vineri după doar zece minute. Copreşedintele Dan Vâlceanu a cerut discuţii pe marginea aplicării statutului cu celălalt copreşedinte, Dian Popescu, în sensul suspendării acestuia din partid, ca urmare a condamnării într-un dosar penal. Cei doi s-au ferit să comenteze subiectul în presă.

Senatorul PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că şedinţa a fost foarte scurtă, urmând să fie reluată vinerea viitoare. Acesta a confirmat că a fost deschis subiectul privind articolele din statut, privitoare la situaţia sa, dar nu a dorit să facă alte comentarii. „Vîlceanu se bate cu PNL, nu cu PSD”, a spus Popescu.

Şi copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, evită să dea informaţii despre această şedinţă. „Am avut o primă întâlnire cu 23 din cei 25 de colegi care fac parte din comitetul executiv, dar nu am luat nicio decizie care să trebuiască să fie comunicată public” . Întrebat dacă s-a discutat despre aplicarea statutului în cazul lui Dian Popescu, acesta a declarat că: “Tot ce am discutat acolo am discutat între colegi. Nu e nimic de comunicat public”. 

Dian Popescu declara vineri, la o emisiune, că unii au încercat să-l schimbe dar nu au putut. „S-au chinuit, dar şi-au dat seama că nu mă pot schimba ei. Şi-au dat seama că sunt o piatră mult prea tare şi mult prea hârşit politic să pic la o adiere de vânt şi a unor jocuri ieftine”, a spus Popescu. Acum o lună, 47 de membri din vechiul PNL Gorj au semnat o adresă prin care cereau conducerii centrale schimbarea lui Dian Popescu, dar nu au avut succes.

La şedinţa de vineri ar fi trebuit aleşi secretarul coordonator şi purtătorul de cuvânt. Dian Popescu îi susţinea pe Constantin Aninoiu - secretar şi Virgil Drăguşin - purtător de cuvânt. Sediul noului PNL ar putea rămâne la sediul fostului PDL Gorj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: