Serviciu de Evidenţa Populaţiei la Bustuchin

Gorjenii din Bustuchin nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Hurezani pentru a-şi rezolva problemele cu actele de identitate. Asta pentru că autorităţile locale au început demersurile pentru înfiinţarea unui Centru de Evidenţa Populaţiei chiar în localitatea lor. Primarul Ion Ciocea spune că acest centru va crea trei noi locuri de muncă, urmând ca altele trei să fie asigurate de către Poliţia Locală. Potrivit conducerii Direcţiei Comunitare Judeţene, comuna Bustuchin are toate şansele ca acest Centru de Evidenţa Populaţiei să devină funcţional la începutul anului viitor.

Primarul Ion Ciocea urgentează demersurile pentru ca Serviciul de Evidenţa Populaţiei să devină funcţional în aproximativ o lună. „În momentul de faţă, locuitorii comunei noastre merg la Hurezani să-şi facă un paşaport, un buletin, toate actele de stare civilă. Atunci când se va face un Serviciu de Evidenţa Populaţiei la noi în comună îşi vor putea rezolva problemele cu actele de identitate mult mai uşor. A durat 4-5 luni până am luat avizul de la ANFP, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, acum suntem cu documentele la avizat la Târgu Jiu şi sperăm ca într-o lună sau cel mai târziu la începutul anului viitor să avem Serviciul de Evidenţă de Evidenţă a Populaţiei la Bustuchin”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Edilul local spune că odată cu înfiinţarea acestui centru vor asigurate trei locuri de muncă. „La Serviciul de Evidenţă a Populaţiei  creăm trei locuri de muncă. Alte trei locuri de muncă vom crea şi la Poliţia Locală. Astfel se fac şase locuri de muncă, sunt şase familii care îşi câştigă pâinea. Sunt şase locuri de muncă aici, două dincolo, la şcoală 70 şi uite aşa se dezvoltă comunitatea ta şi te respectă oamenii. Din cauza lipsurilor oamenii sunt şi răi, neavând serviciu nu ştiu să te mai respecte”, a mai precizat primarul Ciocea.

SPRIJIN

Conducerea Direcţiei Comunitare Judeţene spune că sprijină demersurile primarului Ciocea pentru ca Centrul de Evidenţa Populaţiei să fie înfiinţat la Bustuchin cât mai repede. „Domnul Ciocea ne-a cerut sprijinul pentru înfiinţarea acestui centru şi sunt toate şansele ca acesta să devină funcţional într-un timp foarte scurt. În condiţiile în care primăriile dispun de resurse financiare pentru dotări, în câteva luni un astfel de centru devine funcţional. Am înţeles că la Bustuchin s-a aprobat şi o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens”, a declarat Doinel Popescu, directorul Direcţiei Comunitare Judeţene.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: