Sfârşitul e aici

"Iubiţii de liberali sunt conduşi acuma de Antonescu. Acum câteva zile a declarat că Iliescu s-a retras din politică. Ca să spui o asemenea prostie împlineşti o vorbă românească: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Ăsta este Crin Antonescu" (Neagu Djuvara)

Ştiu că e un gest arogant din partea mea, dar îmi place să fiu arogant, aşa că permiteţi-mi să mă autocitez (din textul de la această rubrică publicat acum trei zile): ”Abia după alegeri Ponta va fi nevoit să-i explice lui Crin că cei care conduc cu adevărat PSD-ul nu-l mai lasă să se joace cu el, că are teme de făcut la guvernare. Coaliţie- Guvern cu PNL-ul- Preşedinte de la liberali- ”Hahaha!”, vor zice d'alde Dragnea şi Hrebe. ”Haide, bă, Crin, tu chiar ne-ai crezut ce dracu'-”. Iar Crin va sta la geam şi se va ruga de jos, în faţa ferestrei cu lumină stinsă: ”Haideeeţi, vă rog io, nea Nelu, lăsaţi-l şi pe Victoraş afară să ne jucăm de-a guvernarea!”. Nici un răspuns. Şi, evident, pesediştii vor face alianţă tot cu PDL-ul, în baza unor înţelegeri care au loc chiar acum pe holurile tribunalelor şi pe la cafele, prin sediul DNA. Să zicem doar atât: dacă scapă Năstase de pârnaie cu executare nu vă miraţi ca PNL-ul să se desfiinţeze cât de curând. Ori de ce credeţi că era Antonescu atât de rezervat să-l apere pe Bombonel, după condamnare, deşi tehnic vorbind sunt colegi-”

Ştiu, e un citat cam lung, dar merită recitit. Şi mai ales merită rescris, pentru că vreau să-mi întăresc această convingere iscată nu din informaţii de interior (nu mă interesează într-atât de tare politica) ci din instinct şi observaţie de bun-simţ, de simplu telespectator ocazional.

Sfîrşitul PNL-ului a început deja. Cine l-a sfătuit pe Crin până acum l-a sfătuit prost. El şi Ponta sunt cam din acelaşi aluat, dar între oamenii din spatele lor e o diferenţă insurmontabilă. Vulpoii bătrâni din PSD nu pot fi comparaţi decât, cel mult, cu aceia din PDL. Peneliştii din umbră sunt încă la glezna broaştei. Dacă Crin Antonescu chiar a sperat vreodată că va ajunge să candideze la preşedinţie cu susţinerea PSD, atunci e un bou. Şi eu cred că chiar a sperat, după felul penibil în care şi-a pierdut glăsciorul după ce Ponta s-a declarat dispus să-l susţină pe Ungureanu. ”De asta suntem aici, să discutăm”, a gângurit până mai ieri extrem de vocalul Crin. Greşit, Crin! Tu nu mai discuţi nimic. Tu ai pierdut partida şi ai dreptul să nu spui nimic, ca-n filmele americane. La revedere, drum bun!

Cât despre iminenta alianţă PDL-PSD, va fi la fel de monstruoasă şi de penibilă ca anterioara. Doar faptul că un om precum Crin Antonescu va fi adus cu picioarele pe pământ (ba chiar cu faţa în ţărână) ne face pe noi, neutrii doritori de mai bine, să apreciem mutarea. Măcar vom avea de cine să râdem.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: