Sindicaliştii îi ţin calea lui Ponta la Rovinari: Vine să promită!

Preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că dacă va ajunge Victor Ponta la termocentrală, astăzi, aşa cum au anunţat liderii PSD, va face tot posibilul să discute cu acesta. El crede că Ponta ştie că stă foarte rău în minerit şi vrea să dreagă busuiocul. „Prea târziu“, spune Mitrescu. CEO a avut în 2013 pierdere pe partea de exploatare, iar primele şase luni ale acestui an sunt tot pe minus.

Reporter: Premierul Victor Ponta îşi începe campania la CE Oltenia. Cum vi se pare?

Constantin Mitrescu: Nu ştiam că vine. Dar dacă tot vine, cred că ar trebui să-i spunem nişte lucruri. Cum a putut să spună că a salvat CE Oltenia de la faliment în 2012? A spus-o tot la Târgu Jiu. Cum a salvat CEO în 2012 când această companie a avut un profit de 1700 de miliarde în 2012? Cum a salvat CEO dacă atunci salariaţii noştri aveau salariile mai mari cu 23% faţă de 2013? Cum a putut să spună că a salvat compania de la faliment când în 2012 venitul mediu pe salariat la mine era 45 de milioane de lei vechi, iar Ciurel l-a adus, un an mai târziu, în 2013, la 37 de milioane? În 2013 Ciurel a făcut 50% din indicatori, a avut pierdere din exploatare. Dacă faci aceste afirmaţii ori minţi, ori eşti dezinformat.

Rep.: Îl aşteptaţi la Rovinari?

C.M.: Da. Îl aşteptăm, mai vorbesc şi cu alţi colegi şi îl aşteptăm în faţa companiei şi spunem lucrurile acestea. Poate o fi dezinformat de Călinoiu şi Ciurel.

Rep.: De ce credeţi că a ales să vină printre mineri în prima zi de campanie?

C.M.: Pentru că ştiu că în Gorj, în CE Oltenia, au mari probleme. Sigur şi-au făcut sondaje şi au aflat câtă nemulţumire e în sistem. Este dezastru şi el îl ţine în braţe pe Ciurel.

Rep.: Credeţi că dacă vine astăzi va schimba ceva în opţiunea minerilor şi energeticienilor?

C.M.: Târziu. E târziu. Dacă nu a făcut nimic doi ani de zile... Ce să promită acum? De ce nu a venit acum şase luni, de ce nu a venit după europarlamentare, vine acum?

Rep.: Probabil promite că nu face disponibilizări. Aceasta este o afirmaţie pe care o tot repetă şi Victor Ponta şi Laurenţiu Ciurel.

C.M.: Repet, această companie avea în 2012 un salariu mediu brut 45 de milioane de lei, iar tu l-ai adus la 37. Poate va fi cum spunea Călinoiu, vom fi 19 mii, dar cu 1.000 de lei salariu. În plus, este o mare manipulare. Cu tăierile făcute, este ca şi cum ar fi dat afară 25% din oameni. Ciurel, cu sprijinul lui Călinoiu a disponibilizat echivalentul a câteva mii de oameni. Bine că vine, să-i spunem şi noi ce gândim. Atât.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: