Sindicaliștii lui Rușeț, la jumătate din cei raportați lui Ciurel

Federația Univers a solicitat sindicatelor componente un acord de principiu pentru primirea în rândurile sale a structurilor miniere și energetice care doreau să înființeze Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Ion Rușeț.

Solicitarea respectivă, trimisă prin poștă electronică, scoate însă în evidență faptul că noul sindicat, care nu a putut fi înființat legal până acum, nu are în rândurile sale 10.000 de membri, așa cum le era raportat șefilor din CE Oltenia.

Numărul membrilor SMEO ar fi mult mai mic, la jumătate. Conform e-mailului trimis în teritoriu, sindicatele membre ale Federației Univers sunt informate despre faptul că pe 10 aprilie, la sediul de la București al Federației, au avut loc „discuții cu reprezentanți ai 12 sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reprezentând circa 5000 de membri de sindicat plătitori, referitor la afilierea acestora la Federația Univers”. Atunci s-a stabilit ca pe 17 aprilie să fie o nouă întâlnire la București pentru a fi depuse cererile de afiliere.

Sindicatelor din Federație le este cerut un acord de principiu pentru acceptarea cererilor, validarea propriu-zisă urmând să fie făcută pe 29 aprilie, într-o ședință a Consiliului Federal Extraordinar. Federația respectivă îl are deja în Gorj ca lider pe Constantin Crețan, care nici nu vrea să audă de posibilitatea că ar deveni coleg cu „trădătorii” de la SMEO. Varianta intrării sindicatelor lui Rușeț în ”Univers” reprezintă cam singura opțiune pe care acestea o mai au pentru a putea fi reprezentate la negocierile pe care administrația CEO le-ar dori oricum numai cu ele, deși acestea nu sunt semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: