SNLO şi complexurile, pe lista companiilor cu management privat

Autorităţile române au stabilit un număr de 15 companii de stat ce vor avea manageri privaţi. Printre acestea se află Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CFR Marfă, CFR Călători şi CFR Infrastructură. Pe listă a apărut şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Şi companiile energetice vor avea mangeri privaţi.

"Există anumite persoane care au poziţii privilegiate acum în anumite companii, dar şi le vor pierde (...).Vom începe să selectăm membrii Consiliilor de Administraţie într-o manieră mult mai obiectivă ", a afirmat Franks.

Surse guvernamentale au declarat pentru că Ministerul Economiei a propus FMI ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Compania Naţională a Huilei, Oltchim şi Hidroelectrica să figureze printre companiile care vor avea management privat.FMI a prezentat însă o altă listă, în care erau incluse toate companiile din sectorul energetic.

"Ministerul Economiei a venit cu o listă de patru companii, şi anume SNLO, CNH, Oltchim şi HIdroelectrica. FMI a prezentat însă o altă listă, în care, cu excepţia Termoelectrica, erau toate companiile energetice. La discuţii nu s-a stabilit nimic, dar a rămas ca şefii FMI să discute ei între ei şi să elaboreze o listă clară", au afirmat sursele.

A treia direcţie privind companiile de stat vizaează cedarea unor pachete minoritare de acţiuni.

"Aduci investitori privaţi, care vor face parte din board şi vor fi complet independenţi. Dacă schimbi doar preşedintele executiv al companiei şi nu faci şi altceva, cel mai probabil o să eşuezi", a spus Franks.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: