Societatea Transloc, prinsă cu mâţa-n sac

SC Transloc SA a încercat să bage mâna până la cot în buzunarul Primăriei. Camera de Conturi a descoperit însă eroarea prin care puiul Transloc încerca să ia mai mulţi bani din portofelul mamei Primăria, astfel că a ”urecheat” copilul neascultător şi l-a obligat să se corecteze. În fapt, societatea de transport local a achiziţionat, în leasing, 5 autobuze, care au fost eronat înregistrate în evidenţele contabile la o valoare mai mare decât cea din documentele de achiziţie şi astfel ar fi beneficiat de o subvenţie mai mare de la primărie.

Conform raportului de control publicat recent de Camera de Conturi Gorj, în urma verificărilor efectuate la societatea de transport local SC Transloc SA s-a constatat că au fost achiziţionate în leasing financiar 5 autobuze, care au fost înregistrate în evidenţele contabile la o valoare de intrare mai mare decât cea înscrisă în documentele de achiziţie. Ca urmare, a fost majorată nejustificat valoarea amortizabilă a acestora şi implicit amortizarea lunară, înregistrând nejustificat pe cheltuieli o amortizare totală de peste 200 de mii de lei. Pentru că societatea este de transport public local subvenţionat şi că subvenţia de la primăria Târgu-Jiu, se stabileşte ca diferenţă între cheltuieli şi veniturile realizate, prin majorarea  amortizării

Transloc ar fi putut beneficia de o subvenţie mai mare cu aproape 160 de mii de lei. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg-Jiu, Ramona Evulescu, a precizat că nu s-au făcut plăţi, iar erorile au fost remediate de reprezentanţii Transloc. Evulescu mai spune că s-a făcut o greşeală în contabilitate, însă, pe parcursul controlului problema a fost remediată, aşa că nu a avut urmări.

ABATERI

Creşterea artificială a valorii amortizării nu a fost singura abatere constatată de Camera de Conturi. SC Transloc SA a înregistrat eronat TVA ca urmare a facturării eronate a cuantumului gratuităţilor aferente anului 2010, către Direcţia Publică de Protecţie Socială. Şi în privinţa încasării la termen a drepturilor de creanţă cuvenite, societatea a înregistrat unele abateri.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: