Şomaj tehnic doar la Husnicioara

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a stabilit deja care va fi programul carierelor pe perioada de vară. Deşi iniţial, conducerea SNLO planificase câteva zile de şomaj tehnic în luna iulie pentru toate exploatările miniere, se pare că programul le-a fost dat peste cap de creşterea cererii de cărbune din ultima perioadă. Veşti proaste însă pentru cariera Husnicioara care va sta toată luna iulie în întrerupere de activitate.

Exploatările miniere din SNLO vor avea activitate toată vara. Cel puţin asta susţin reprezentanţii societăţii care spun că programul le-a fost dat peste cap de conjunctura favorabilă din această perioadă. Dacă iniţial, conducerea SNLO planificase câteva zile de întrerupere de activitate în iulie, ulterior s-a stabilit ca exploatările să aibă activitate toată vara. „Programul prevedea iniţial câteva zile de întrerupere pentru iulie însă cererea mare de cărbune a modificat programul în sensul că nu vor mai fi. Pentru toată luna iulie va fi program normal la toate carierele”, a declarat Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO. Excepţie de la acest program va face însă cariera Husnicioara care va sta în şomaj tehnic toată luna iulie din cauza unor lucrări la un pod de cale ferată. „Excepţie de la program va face Husnicioara unde se va opri toată activitatea din cauza unor lucrări de reparaţii la un pod de cale ferată. Sunt nişte lucrări de anvergură aşa că se impune întreruperea activităţii”, a precizat Lăzăroiu.

CONFIRMARE

Programul conducerii este confirmat şi de directorii carierelor de lignit din Gorj care spun că într-adevăr erau programaţi la 10 zile de şomaj tehnic în iulie însă cererea mare de cărbune a modificat activitatea. „Aveam programate 10 zile în iulie dar datorită cererii foarte mari, luna viitoare se va munci normal, vom avea lună completă”, a declarat Florentin Gheorghescu, directorul carierei Roşiuţa.

„Din informaţiile pe care le avem, cel puţin până în luna august se lucrează continuu, la program de cinci zile pe săptămână. Erau nişte zile de întrerupere pe care oricum le luam eşalonat însă nu a mai fost nevoie”

Gabriel Nanu, directorul exploatării Peşteana

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: