Sportul Snagov nu se retrage din Liga 2 din cauza insolvenţei

Sportul Snagov refuză să se retragă din Liga 2 şi nu a depus cerere de retragere. Motivul pentru care conducătorii nu anunţă abandonul şi aşteaptă excluderea este acela că clubul este în insolvenţă şi  administratorul judiciar s-ar putea îndrepta împotriva celui care cere retragerea din campionat.

Campionatul Ligii 2 se reia vineri iar sâmbătă, de la ora 11:00, este stabilit să se dispute şi jocul Sportul Snagov - SCM Gloria Buzău, la stadionul Voinţa din satul Ghermăneşti, aparţinând de comuna Snagov. Partida este programată de FRF, în ciuda faptului că Sportul Snagov este ca şi desfiinţat, însă forul condus de Răzvan Burleanu nu poate face nimic în acest moment. Totuşi, jocul nu va avea loc, fiindcă echipa gazdă şi-a întrerupt activitatea pe 31 ianuarie, iar în acest moment nu mai are suficienţi jucători pentru a putea disputa un meci. Cu toate aceste, patronul Ovidiu Onosă a refuzat să trimită hârtie către FRF că îşi retrage echipa din competiţie, iar federaţia a fost obligată să o programeze în campionat şi să delege observatori şi arbitri la joc.

În aceste condiţii, adversara, SCM Gloria Buzău, trebuie să facă deplasarea la meci, cu toate că ştie că Snagovul nu se va prezenta, însă trebuie să respecte regulamentul. La fel vor face şi observatorii şi arbitrii.

Conform regulamentului, Sportul Snagov va pierde acest meci la ”masa verde” pentru neprezentare şi, dacă tot nu se va retrage, va fi programată şi în următoarea etapă, atunci când va avea deplasare la Bucureşti, pentru meciul cu Metaloglobus. În cazul în care nici la acest joc nu se va prezenta, abia atunci FRF va sancţiona clubul ilfovean deţinut de Ovidiu Onosă cu amendă şi excluderea din campionat tocmai în ultima ligă a judeţului din care face parte (Ilfov). Ulterior, toate echipele care ar fi trebuit să întâlnească Snagovul va câştiga, din oficiul, meciul cu 3-0.

Liga2.ro a aflat motivul pentru care Ovidiu Onosă aşteaptă să fie exclusă echipa după două neprezentări, cu toate că ştie că pune pe drumuri şi la cheltuieli inutile adversarele SCM Gloria Buzău şi Metaloglobus. ”Domnii de la Sportul Snagov refuză să trimită hârtie de retragere din campionat. Au motivat această decizie prin faptul că sunt în insolvenţă şi trimiterea unei hârtie că nu se mai prezintă ar putea să îndrepte pe cineva împotriva celui care ar semna hârtia respectivă (n.r. - cel mai probabil administratorul judiciar al clubului din Snagov, aflat în insolvenţă)”, a spus, sub protecţia anonimatului, o sursă bine informată despre situaţia Sportului Snagov,citată de  liga2.ro.

Liga 2 va continua cu cel puţin două echipe în minus pentru restul sezonului, după ce Daco-Getica Bucureşti a avut bunăvoinţa de a se retrage din campionat după 13 etape din cauza problemelor financiare.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: