Staicu, atletul colecţionar de medalii !

Alexandru Staicu i-a impresionat pe toţi în 2011. Atletul antrenat de Viorica Dima a strâns nu mai puţin de 10 medalii, din care una de aur la Campionatele Balcanice în proba de 3.000 de metri la categoria juniori.

Reporter: Alex, cum ai reuşit să strângi cele mai multe medalii dintre sportivii gorjeni?

Alexandru Staicu: Păi, prin foarte multă muncă și seriozitate la antrenamente.

Rep: Se putea să ai un an mai bun- Regreți ceva?

A.S.: Da, un singur concurs îl regret. Concursul național de tineret, de 10.000 de metri, am fost la 5 secunde de baremul pentru Europene și cei din Federație n-au vrut să mă ducă. Și cu timpul pe care l-am reușit eu în țară, 31:35, s-a venit pe locul 2 la Europene.

Rep: Dar cel mai frumos?

A.S.: Cel din Turcia, la Balcaniadă, campion la 3.000, cu un finiş devastator, pe ultima sută eram abia pe locul 4 şi totuşi am câştigat. Am ridicat stadionul în picioare. Am mai reuşit şi un loc 4 la Mondialele de Cros Montan. Ca dezamăgire aș trece ultimul concurs din Slovenia, în care am venit abia pe locul 92. Nu știu ce s-a întâmplat, cred că ceva în pregătire nu a mers. Şi cei de la București la vizita medicală, mi-au zis că ba am probleme cu inima, ba că nu știu ce și nu-mi pun viza. A fost stres mai mult decât antrenamente cu atâtea drumuri pe la București.

Rep: Ce speri de la noul an?

A.S.: Sper, ca fiind un an mai greu pentru că o să trec de la juniori la tineret, sper să fie la fel de bun. Îmi doresc să pregătesc proba de 10.000 foarte bine ca să-mi fac baremul de Europene sau Mondiale. Și sper în primul rând ca pista de atletism de aici să fie gata ca să ne putem antrena și noi în condiții mult mai bune.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: