Stanca speră să scape de operaţie

Portarul pe care Pandurii s-a bazat meci de meci în acest retur şi care a apărat senzaţional în majoritatea partidelor are probleme cu spatele şi a fost la un pas de a fi operat. Tasarea vertebrelor de care era suspectat iniţial nu s-a confirmat şi la examenul medical efectuat ieri la Bucureşti, Stanca scăpând astfel de o operaţie care l-ar fi scos o perioadă mai mare din circuit. Portarul pandurilor a precizat ieri că afecţiunea coloanei de care suferă e specifică portarilor şi se poate vindeca prin fizioterapie şi acupunctură.

Stanca se afla ieri la Bucureşti unde a fost consultat de medicul echipei naţionale Pompiliu Popescu pentru a afla dacă e nevoie de o operaţie pentru a scăpa de durerile de spate. Acesta s-a accidentat la meciul cu Gaz Metan Mediaş din etapa precedentă dar spune că durerile nu sunt neapărat de la accidentarea de la acel meci, pentru că le avea şi înainte, acum acestea doar agravându-se: „Nu e vorba de o accidentare nouă, aveam probleme cu spatele şi înaintea meciului de la Mediaş dar acum s-au agravat. Asta e o problemă cu care se confruntă mai toţi portarii, e o boală specifică nouă. Mă doare spatele şi când merg dar acum e ceva mai bine pentru că am făcut două zile de tratament. În primele zile trebuia să fac o injecţie în  fiecare dimineaţă, altfel nu mă puteam ridica din pat”. Stanca a precizat că are nevoie de repaus cel puţin 12 zile, timp în care va face tratament, fizioterapie şi acupunctură: „Am fost la Pompiliu Popescu dar diagnosticul nu e atât de sever cum credeam. Se poate remedia problema prin tratament şi nu va fi nevoie de operaţie deocamdată. Momentan mi s-a recomandat repaus total de la pregătire şi stau acasă, fac tratamente speciale, fizioterapie şi acupunctură, şi sper să revin cel mai târziu peste două săptămâni la pregătire. Normal că va urma o perioadă de reacomodare şi pregătirea dar eu sper ca acupunctura să mă ajute să revin cât mai rapid. Dar asta e procedura, trebuie cel puţin 10-12 zile de repaus total”.

În ceea  ce priveşte echipa, Stanca spune că are încredere în colegul său care va apăra la Urziceni, portughezul Pedro Mingote, care a apărat bine atunci când s-a aflat în poartă: „Sper ca Mingote să facă faţă, pentru că şi altă dată când a apărat a făcut-o foarte bine. Eu am mare încredere în el dar e nevoie să îl ajute şi echipa pentru că dacă nu înscriem e foarte greu să câştigăm”.

Pentru meciul cu Unirea Urziceni antrenorul Sorin Cârţu a mai convocat în lot şi un portar de la echipa a doua, Nicuşor Bănică, cel de-al treilea portar de la Pandurii, Vladimir Livshit fiind plecat din ţară pentru a obţine viza.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: