Stângă a realizat minunea la Naţională

Antrenorul Energiei Pandurii, Vasile Stângă, a realizat în acest weekend o performanţă deosebită cu echipa naţională masculină. România s-a calificat la Campionatul Mondial din 2011 reuşind practic o minune, o victorie în deplasare în faţa Rusiei. „Ar fi o surpriză plăcută să eliminăm Rusia şi eu cred că putem să o facem”, declara Stângă înaintea dublei cu ruşii. Până la urmă elevii săi de la naţională, printre care şi trei jucători de la Pandurii, au reuşit minunea şi s-au calificat.

Marea surpriză a preliminariilor Campionatului Mondial din 2011 este România. Deşi nu părea să mai aibă vreo şansă după meciul cu Rusia de la Bucureşti, pierdut cu scorul de 28-32, naţionala lui Vasile Stângă a arătat că handbalul românesc poate renaşte şi se poate ridica acolo unde se afla pe vremea când actualul antrenor făcea istorie ca jucător. Tricolorii s-au calificat la turneul final din Suedia învingând sâmbătă selecţionata Rusiei în deplasare, scor 37-32. „Încă mai cred în calificare. Acum, nu trebuie să cred numai eu, ci şi băieţii. Ne dorim să facem un meci bun şi să nu ne predăm", declara Vasile Stângă înaintea plecării în Rusia şi credinţa sa a fost răsplătită şi de tinerii jucători care reconstruiesc acum echipa României. Deşi returul părea doar o formalitate pentru ruşii care aveau deja un avans de la meciul de la Bucureşti, românii au jucat foarte bine la Chekhov şi au reuşit victoria la cinci puncte diferenţă. Printre marcatorii României s-a numărat şi „pandurul” Florea, golgheterul Energiei marcând de patru ori într-o repriză. Pentru echipa lui Stângă marcatorii au fost  Csepreghi 8 goluri, Şania 7, Novanc 5, Jurcă 4, Ghionea 4, Florea 4, Stamate 2, Fenici 2, şi Sabou 1. La acest meci a fost folosit de asemenea şi ex-stelistul Novanc, transferat recent la Energia Pandurii, acesta marcând de cinci ori.

Aceasta este a doua calificare consecutivă a României la un turneu final la Campionatului Mondial, după cea din 2009, venită după 14 ani de pauză. După încheierea calificărilor, tragerea la sorţi a celor patru grupe preliminare de câte şase echipe, ale CM din 2011, va avea loc în 9 iulie, la Goteborg. Turneul final al CM din Suedia va avea loc între 13 şi 30 ianuarie 2011, oraşele gazdă fiind Malmo, Lund, Kristianstad, Goteborg, Skovde, Jonkoping, Linkoping şi Norrkoping.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: