Stângă: „Nu am fost deloc complexaţi în faţa CFR-ului!”

Mijlocaşul pandurilor Florin Stângă a reuşit să înscrie de două ori în poarta campioanei, după un tur „secetos” pentru el. Deşi îi place golul şi a fost de nenumărate ori prezent în faţa porţii, Stângă a devenit în acest tur campionul ratărilor la Pandurii, reuşind acum să se răzbune în meciul cu CFR. Stângă consideră cele două goluri importante pentru că au adus victoria echipei sale, dar are totuşi un gol preferat şi consideră că prima sa reuşită din Liga I rămâne cel mai important gol din carieră. Întâmplător acesta a fost înscris pe când juca la FC Braşov, în poarta unui viitor coleg de la Pandurii, Adnan Guso, care evolua pe atunci la Universitatea Craiova, unde antrenor era chiar antrenorul său de acum, Sorin Cârţu.

Reporter: Florin s-a spart ghinionul pe care l-ai avut în acest sezon?

Florin Stângă: Sincer, speram să mai înscriu şi eu odată şi odată, dar nu mă aşteptam să se întâmple tocmai la acest meci, jucam totuşi cu echipa campioană care joacă în Liga Campionilor. Sunt fericit că am reuşit să înscriu şi chiar de două ori.

Rep.: Voi nu aţi reuşit până acum să învingeţi CFR decât la ei acasă, ce v-a mobilizat acum?

F.S.: Cred că dorinţa de a demonstra că putem să învingem campioana şi să arătăm tuturor că suntem jucători buni. Am avut o mai bună organizare a meciului şi cred că am jucat cu foarte multă determinare. Nu am fost deloc complexaţi în faţa CFR-ului, de obicei când jucăm cu echipele mai bine cotate ne mobilizăm mult mai bine şi reuşim meciuri bune. Aşa s-a întâmplat şi cu Vasluiul, şi cu Rapid sau Dinamo. Credeam cu toţii că putem învinge şi cu o seară înainte am avut o şedinţă cu domnul preşedinte care ne-a spus că acesta este cel mai bun moment pentru a-i învinge. Anul trecut i-am învins chiar la ei acasă când nu-i bătuse nimeni acolo, de ce să nu fi crezut şi acum că putem-

Rep.: Crezi că cei de la CFR au intrat infatuaţi pe teren cum a spus antrenorul lor?

F.S.: Nu ştiu dacă ne-au privit  de sus, e problema lor cum au intrat pe teren, important e că am câştigat noi. Eu am simţit chiar că a fost cea mai bună echipă cu care am jucat până acum, cel puţin la începutul reprizei a doua chiar ne-au dominat şi au demonstrat că sunt echipă de Liga Campionilor. Au pus foarte multă presiune pe noi.

Rep.: Cum i-ai simţit pe colegii tăi pe teren la acest meci, tu fiind şi căpitan, credeau în victorie?

F.S.: I-am simţit pe toţi motivaţi şi determinaţi ca să facem un meci bun. Era şi ultimul nostru meci acasă, în faţa suporterilor care au fost tot anul alături de noi. Ne doream victoria toţi şi am reuşit. Chiar aş vrea să le urez cu această ocazie tuturor celor care au fost alături de noi sărbători fericite, multă sănătate şi un an nou mai bun!

Rep.: După ce ai înscris primul gol te mai aşteptai să o faci din nou şi în aceeaşi repriză?

F.S.: Nu m-am gândit la asta în tensiunea aceea a meciului, acolo nu te gândeşti decât să joci cât mai bine, nu te gândeşti dacă înscrii sau dacă ratezi! Ce urmează să se întâmple se va întâmpla oricum.

Rep.: Te-ai descătuşat după aceste reuşite, crezi că vei reuşii să te menţii la această formă şi în retur, pentru că în tur nu mai joci?

F.S.: Eu sper ca în primul rând echipa să aibă rezultate şi să ne fie bine, apoi mă gândesc ca şi eu prin aportul meu să ajut echipa să reuşim o performanţă cât mai bună în acest sezon. Îmi pare rău că nu mai joc acum pentru că am luat cartonaş galben în minutul 90 şi chiar sunt foarte dezamăgit de situaţia asta. Echipa câştigase şi speram să reuşim un rezultat bun şi la Galaţi. Chiar îmi pare rău din tot sufletul că a fost aşa şi nu mai pot juca. Dar am luat cartonaşul şi  pe o greşeală a arbitrului, pentru că a ieşit după ce jucătorii de la Cluj au dat mingea afară. Eram la un metru de arbitru şi el s-a făcut că nu vede, eu fiind căpitan am vorbit pentru că am răbufnit când au dat afară şi a dat tot pentru ei. Acum regret, dar a fost tardiv pentru că am luat cartonaşul şi voi sta la Galaţi.

Alessia e cel mai fidel suporter: „Bravo Tati!”

După ce a înscris, Stângă a făcut gesturi către cer şi către verighetă, dedicând golurile soţiei şi mai ales fiicei sale de trei ani Alessia. „Am dedicat aceste reuşite soţiei şi fiicei mele Alessia, care au fost singurele persoane care au fost alături de mine şi m-au înţeles prin ce momente am trecut eu în acest an”. Stângă a fost foarte mult afectat de faptul că nu a mai înscris în acest sezon, deşi a avut cele mai multe ocazii ratate: „Ratările au fost cea mai mare problemă, pentru că şi campionatul trecut şi anul acesta am făcut jocuri bune. Dar pentru un fotbalist important e să înscrie, mai ales că mie îmi place şi golul. Eu am avut poate cele mai mari ocazii ratate dintre toţi colegii dar m-am răzbunat acum!”

Imediat după meci, ajuns acasă, Florin Stângă spune că a primit o floare de la fiica Alessia, care s-a bucurat la goluri strigând „Bravo tati!”

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: