Stângă: „Suntem departe de handbalul care se joacă în Europa!”

din Cupa EHF, tehnicianul găsind deja care au fost cauzele eliminării din cupele europene. Lipsa de angajament a jucătorilor şi faptul că unii dintre ei sunt ieşiţi din formă au dus la acest dublu eşec în faţa celor de la FC Porto. Stângă este nemulţumit de atitudinea unor jucători, acesta fiind principalul motiv pentru care a fost dispus să renunţe.

Optimişti la plecarea spre Porto, gorjenii s-au întors învinşi la scor de campioana Portugaliei, care a arătat ca o echipă de cupe europene, spre deosebire de Energia care mai are de învăţat se pare la acest capitol. „Am crezut că putem să întoarcem rezultatul şi am visat frumos! Dar s-a dovedit că această competiţie este prea puternică pentru noi”, a spus Stângă despre meciul cu portughezii care au jucat, după părere sa, un handbal modern şi curat. Stângă le-a reproşat jucătorilor că nu au ştiut să riposteze şi să pareze acţiunile portughezilor cu toate că au avut în prima repriză un portar destul de în formă, pe Ciobanu. „Asta este, acumulăm experienţă şi sperăm să învăţăm din meciul acesta. Suntem încă departe de handbalul care se joacă în Europa!”

„E clar că nu avem galoşi de Europa!”

Antrenorul Energiei a explicat de ce a fost atât de supărat după meciul de la Porto, stângă punând pe primul plan atitudinea unor jucători care au jucat fără angajament la acest meci. „M-am supărat. E normal să existe nemulţumire văzând atitudinea unor jucători”, a spus Stângă explicând că handbaliştii săi trebuie să înţeleagă că trebuie să joace şi la trei zile aşa cum s-au disputat meciurile din ultima perioadă: „Aşa se joacă în Europa. Am jucat cu Odorheiul, un meci greu, de luptă, şi am făcut-o bine, iar la trei zile parcă am fi fost o cu totul altă echipă. Nici nu poţi să zici că a fost vorba doar de unul, doi sau trei jucători cărora le-a lipsit angajamentul la acest meci. Legat de Europa, e clar că nu avem încă galoşi pentru a juca acolo”. Stângă a mai explicat că nu e vorba de lipsă de motivare ci doar că unii jucători sunt ieşiţi din formă iar alţii nu şi-au găsit locul în echipă şi nu au găsit cadenţa pentru o astfel de competiţie.

Îngrijorare pentru meciul cu Minaur

Unii dintre jucătorii de bază de la care Stângă aştepta mai mult l-au dezamăgit pe tehnician printre aceştia numărându-se Kukrica şi Novanc: „Kukrica trece printr-un moment destul de prost al carierei lui, nici el nu-şi dă seama ce se întâmplă cu el. Probabil Novanc nici el nu este adaptat nu s-a adaptat Târgu Jiului, coechipierii nu-l simt cu pasele, Iacob e şters, extremele noastre nu au jucat nimic şi per total cred că toată echipa a fost sub nivelul lor, în afară de portar care cât de cât a scos nişte mingi”. Jocul slab al unora dintre componenţii lotului îl îngrijorează pe Stângă care se gândeşte deja la meciul cu Minaur şi cere handbaliştilor săi să strângă rândurile pentru a mai obţine o victorie în campionat: „Mă îngrijorează jocul echipei mai ales în situaţia noastră, dar e o situaţie prin care orice echipă poate trece. Trebuie să strângem rândurile şi să trecem de momentul acesta. Mai avem un meci cu Baia Mare de care trebuie să trecem cu bine, fără nici o discuţie după care avem din nou o perioadă de trei săptămâni de pauză în care se mai pot rezolva anumite lucruri în cadrul echipei”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: