Studenţii din Republica Moldova se tem să se întoarcă acasă

Tinerii din Republica Moldova care studiază în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Tg-Jiu sunt speriaţi de situaţia tensionată din ţara lor. Ei au venit în România să studieze din lipsa oricărei perpective pentru un viitor mai bun în ţara lor. Studenţii moldoveni vor totuşi să se reîntoarcă la Chişinău în vacanţe, însă acest lucru este practic imposibil acum din cauza protestelor din ultimele zile.

Aproximativ 40 de tineri din Republica Moldova care studiază la Universitatea Constantin Brâncuşi riscă să-şi petreacă sărbătorile pascale într-o cameră de cămin. Situaţia tensionată şi protestele din Republica Moldova nu le permite accesul în ţară. Lor le este foarte greu să ia legătura şi cu familiile, pentru că nici cei de acolo nu ştiu exact ce se întamplă datorită faptului că accesul la informaţii le este restricţionat.

Studenţii moldoveni au vrut să organizeze astăzi la Tg-Jiu un marş de protest, însă acesta nu le-a fost autorizat de autorităţile locale. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu susţin că cererea pentru miting nu a fost depusă în condiţii legale, însă studenţilor moldoveni li s-a explicat cum trebuie să procedeze pentru a le fi acceptat protestul, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ramona Evulescu

Studenţii din Republica Moldova vor încerca săptămâna viitoare să treacă garniţa, împreună cu colegii lor de la alte universităţi din ţară. Dacă nu vor reuşi se vor întoarce în căminul de la Tg-Jiu unde vor rămâne până se vor rezolva problemele din ţara lor.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: