Studenţii din UCB susţin două probe la licenţă

Studenții Universității Constantin Brâncuși (UCB) din Târgu Jiu vor trebui să se pregătească intens pentru examenele de finalizare a studiilor. Asta pentru că printr-un ordin de ministru este obligatoriu ca din această vară să se susțină două probe la examenul de licență. Senatul instituției va decide dacă probele se vor susține scris sau oral.

Dacă până acum s-a permis ca fiecare facultate să organizeze după reguli proprii examenul de licență, din acest an absolvenţii vor trece obligatoriu prin două probe, de evaluare a cunoștințelor  fundamentale şi de specialitate, precum și de susținere a lucrării  de licență sau a proiectului de diplomă. Mirabela Tufan, purtătorul de cuvânt al UCB, spune că anul trecut, examenul de licență s-a desfășurat diferit de la o facultate la alta. Astfel, în timp ce la Facultatea de Inginerie examenul de finalizare a studiilor a constat doar în proba de susținere a lucrării de licență, la facultățile de Drept şi Gestiunea Afacerii au fost susținute două probe orale, de evaluare a cunoştinţelor şi de susținere a lucrării de licență. ”Începând din acest an examenul de licenţă se va desfășura conform ordinului de ministru. Anul trecut probele au fost orale”, menționează Mirabela Tufan. Același lucru se aplică şi pentru cei care sunt înscriși la master și care trebuiau să treacă doar de proba de susținere a dizertației. Aceste măsuri se aplică atât promoției anului 2011-2012, cât și absolvenților care nu au susținut și nu au promovat examenul de finalizare a studiilor.

MEDII

Pentru a trece examenele, absolvenții trebuie să obțină o medie de cel puțin 6.00. În cazul în care examenul de finalizare a studiilor constă în două probe, la fiecare probă nota de promovare trebuie să fie cel puțin 5.00. Cel puțin una dintre cele două probe se derulează prin contact direct, nemijlocit, prin prezența în același loc ți în același moment  a comisiei de examen și a examinatului.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: