Suspans şi emoţii pentru Energia până la final

Energia Rovinari – Mureş Târgu Mureş 79-74 (20-25, 11-22, 15-14, 33-13)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 1.000
Energia: Tyner (8), Troupe (11), Lupusavei (9), Darby (21), Căpuşan (10), Apostol (5), Trim (15), Amarghioalei, Barber, D. Ilie, Alionescu, Stroescu. Antrenor: Theo Evans.
Mureş: Tomic (14), Pociukonis (11), Pora (7), Peciukas (11), Melnik (7), Vlaicu, Masiulis (16), Cooley (8), Pascu, Jakab. Antrenor: Audrius Prakuraitis
Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Şerban şi Bogdan Podar.

 

Gorjenii au reuşit o victorie muncită în meciul cu Mureşul Târgu Mureş, scor 79-74, după o partidă tensionată, în care oaspeţii au condus cea mai mare parte a meciului iar Energia a renăscut pe final de meci. La pauză, când Mureşul se detaşase la peste cincisprezece puncte nimeni nu mai spera într-o minune dar cei de la Energia au reuşit să revină ridicând sala în picioare pe parcursul ultimului sfert.

 

 

Pentru cei prezenţi la Sala Sporturilor, la meciul cu Mureşul, spectacolul din debutul partidei anunţa un meci interesant. După primele două sferturi gazdele păreau deja învinse, jucătorii lui Evans parca nu existau pe teren iar meciul era dominat de oaspeţi. Din fericire aceştia şi-au revenit în partea a doua a meciului şi au câştigat la o diferenţă minimă, scor 79-74, meciul cu Mureşul. Una dintre echipele cu care se luptă pentru un loc la play-off.

Aşa cum constata cel mai bun jucător al gorjenilor la final de meci, şansele la play-off ar fi scăzut dramatic în caz că echipa nu s-ar fi impus. „Suntem foarte bucuroşi că am câştigat acest joc, dacă pierdeam şansele noastre de a intra în play-off erau mult mai mici, aşa că sper că această victorie să ne crească moralul aşa cum era la începutul returului”, a spus Lupusavei recunoscând că echipa sa a început jocul mai slab fără nici un fel de explicaţie.

 

Barnabas: „Am pierdut dureros”

 

Jocul cu Mureşul a semănat în mare parte cu cel de la Târgu Mureş din tur unde Energia a condus în prima parte dar mureşenii au revenit pe final şi s-au impus. Antrenorul Szaszgaspar Barnabas a recunoscut acest fapt felicitând şi echipa gazdă pentru puterea de a mai reveni în joc şi a întoarce rezultatul dar a certat jucătorii săi pentru greşelile din apărare care au dus la pierderea unui joc care părea adjudecat deja de la pauză: „Din păcate nu ne-am concentrat în sferturile trei şi patru, băieţii au văzut că avem 16 puncte şi am făcut greşeli în apărare. Deşi ne-am pregătit bine să avem grijă la shooterul lor Lupusavei, băieţii au strâns şi l-au lăsat liber şi atunci a fost momentul psihologic al meciului când el a dat trei aruncări de trei puncte una după alta.” Barnabas a constatat că echipa sa a pierdut dureros pe final după ce a condus aproape tot meciul dar făcând un calcul al rezultatelor directe a apreciat că sunt la general peste Energia deoarece au bătut la Târgu Mureş la 15 puncte diferenţă. Şi pentru mureşeni ca şi pentru Energia lupta pentru play-off continuă până la finalul sezonului regulat. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: