Sute de gorjeni vor să fie recenzori

Recensământul de luna viitoare constituie o sursă de venit pentru sute de târgujieni care nu s-au sfiit să-şi depună deja o cerere pentru a fi angajaţi ca recenzori în perioada 20-31 octombrie. Nici nu e de mirare că la Târgu Jiu aproape că s-a depăşit cu câteva sute numărul cererilor de care ar fi nevoie. Cu toate acestea, înscrierile continuă, anunţă reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS), până la 15 septembrie. Recenzorii vor fi plătiţi cu câte 50 de lei pe zi.

Pregătirile pentru recensământul general al populaţiei sunt pe ultima sută de metri în Gorj. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică spun că acum se lucrează intens la distribuirea către primării a întregului instrumentar pentru recensământul propriu zis constând în manuale, ghiduri, chestionare dar şi instrumentarul necesar instruirilor ce se vor organiza în zece centre în serii de către 100 de participanţi. „Tot acest instrumentar va cuprinde şi norme tehnice privind sectorizarea astfel încât să nu fie omisiuni sau suprapuneri. Un sector va cuprinde în funcţie de gradul de dispersie de la 100 la 60 de locuinţe, calculându-se o medie de trei persoane pe locuinţă”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul DJS Gorj.

CONDIŢIE

Cât despre faptul că şomerii indemnizaţi nu ar avea voie să fie angajaţi ca recenzori, conducerea DJS Gorj confirmă acest lucru spunând că în caz contrar ar încălca legea şomajului.

CERERI

Primăria Târgu Jiu a înregistrat până la momentul de faţă peste 706 cereri şi spune că va primi cereri atât cât prevede termenul legal, respectiv 15 septembrie.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: