Târgujienii care-şi udă grădinile riscă debranșarea de la apă

Târgujienii care folosesc apa abuziv în această perioadă, riscă debranșarea, anunță conducerea societății Aparegio. Până acum au fost aplicate mai multe avertismente, după care se va trece la debranșare. Este interzisă udarea grădinilor și folosirea apei în alte scopuri. Din cauza scăderii resurselor de apă pe care Aparegio le are la dispoziție pentru Târgu Jiu, societatea a pregătit rezervele la care să apeleze.

Zilnic, angajații Aparegio efectuează controale în teren pentru a verifica consumul de apă, în special la case. Până acum mai mulți târgujieni au fost atenționați cu avertisment să nu mai folosească apa abuziv, urmând ca la viitorul control să fie debranșați în cazul în care nu țin cont de dispoziție. “Singura formă de sancționare este debranșarea. Nu am debranșat până acum pe nimeni, însă am aplicat mai multe avertismente după care se va trece la debranșare. Este vorba în special de locuitorii de la case, deoarece aceștia udă grădinile și chiar betoanele de prin curți, fapt absolut interzis în această perioadă. Angajații noștri merg în fiecare zi în teren pentru a verifica apometrele, iar acolo unde se constată că nejustificat, cantitatea de apă consumată de la o zi la alta este foarte mare se poate ajunge la debranșare”, a declarat Ion Popescu, director Aparegio.

Deocamdată municipiul Târgu Jiu este alimentat cu apă de la rezervele de suprafață, însă dacă seceta va mai continua este nevoie de alte surse. De aceea conducerea Aparegio are pregătită conducta care alimentează orașul direct din lacul Vâja. Aceasta a fost repusă în funcțiune anul trecut, după ce câțiva ani a fost nefolosită. “Noi avem pregătite și surse de adâncime pe care deocamdată nu le-am pus în funcțiune. Avem și sursa de la Văja din lacul Clocotiș. Conducta de rezervă care alimentează orașul este deja în sarcină, adică pe această conductă este apă. În condițiile în care vom rămâne fără apă, o vom pune în funcţiune”, susține Popescu.

În ceea ce privește celelalte orașe în care Aparegio operează, conducerea societății susține că nu sunt probleme.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: