Tăriceanu anunță alianță politică cu Ponta

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că a ajuns la o înţelegere cu Victor Ponta pentru ca ALDE şi PRO Româna să încheie o alianţă politică.

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook. 

Tăriceanu precizează că în perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.

Decizia vine după ce PSD şi-a desemnat propriul candidat la Preşedinţie, deşi Tăriceanu a insistat pentru candidat comun, exprimându-şi în mai multe rânduri dorinţa de a candida.

În prezent, ALDE, partidul condus de Tăriceanu, face parte din coaliţia de guvernare alături de PSD, însă în ultima perioadă reprezentanţii ALDE au vorbit despre posibilitatea ieşirii de la guvernare.

Vizualizări: 1,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: