Tehnicianul pandurilor a remarcat doi fundaşi centrali de perspectivă

Au trecut zece zile din cantonamentul pe care Pandurii îl susţin în Antalya, timp în care s-au disputat trei meciuri amicale destul de puternice. O primă concluzie ar fi că echipa nu a pierdut nici un meci, deşi antrenorul Liviu Ciobotariu este încă în perioada de căutări a unui prim unsprezece şi a mizat de fiecare dată pe toţi jucătorii din lot. Nici la următoarele două partide amicale din Antalya tehnicianul nu va alinia un prim unsprezece pentru că vrea să vadă la lucru jucătorii câte 90 de minute înainte de a decide cu cine va începe primul meci oficial din retur.

O primă concluzie importantă după meciul de ieri este aceea că Pandurii are în sfârşit doi fundaşi centrali care să creeze concurenţă pe posturile ocupate de mai mult timp de Martinovic şi Chibulcutean, doi dintre jucătorii cu cele mai multe minute jucat în tur. Rada şi Tătaru sunt speranţele pandurilor şi doi jucători în care antrenorul Ciobotariu are încredere. O certitudine este de acum şi păstrarea lui Păcurar care a marcat din nou şi nu mai are gânduri de plecare.

Reporter: Se pot trage concluzii deja după zece zile de cantonament şi trei meciuri de verificare disputate în Antalya?

Liviu Ciobotariu: Deocamdată nu. A fost un meci de verificare în care s-a jucat 45 de minute cu o echipă şi alte 45 cu alta total diferită. Însă mai avem trei jocuri amicale până vom trage concluziile finale. Două le mai jucăm aici în Antalya şi altul în România unde o să jucăm cu Gloria Buzău. Dar de acum concluzia e că va juca fiecare dintre cei aleşi câte 90 de minute pentru că avem nevoie să-i vedem cum răspund la 90 de minute ale unui meci.

Rep.: La meciul cu NK Rudar ai folosit din nou două echipe diferite, de ce?

L.C.: Da, am mers tot pe două echipe diferite pentru a mă convinge de randamentul fiecărui jucător. M-a bucurat foarte mult randamentul bun al jucătorilor tineri. Mă refer la Tătaru şi Rada în primul rând, ei au avut o evoluţie bună şi constantă.

Rep.: Se întrevede un nou cuplu de fundaşi centrali, pot ei să suplinească titulari pe acest post?

L.C.: Au avut o evoluţie foarte bună pentru doi jucători tineri care nu ştiu dacă au mai jucat vreodată un meci din acesta de asemenea anvergură cu un adversar de valoare, chiar şi amical fiind. Ei mi-au dat confirmarea că mă pot baza pe ei şi la meciuri oficiale în orice moment. Însă ei sunt la început, sunt jucători de perspectivă pe care îi avem în curtea noastră a Pandurilor. Şi cu siguranţă bat la porţile echipei mari şi îi aştept să dea randament şi chiar să intre în primul unsprezece.

Rep.: Dar au fost şi jucători de la care aşteptai astfel de confirmări şi nu s-a întâmplat?

L.C.: Da, au fost jucători de la care mă aşteptam la mult mai mult. N-au realizat ceea ce mă aşteptam dar pot avea circumstanţe şi e prematur să mă pronunţ acum. Am avut cu o zi înainte un antrenament foarte greu şi după zece zile de când suntem aici s-a acumulat o stare de oboseală. Am avut două antrenamente pe zi şi, normal, unii dintre ei sunt mai obosiţi şi eu înţeleg asta. Dar mai avem două jocuri aici şi le voi da posibilitatea să joace fiecare câte 90 de minute, pentru că până acum s-a jucat doar câte 45. La final voi trage linie şi voi evalua evoluţia fiecărui jucător.

Rep.: La meciul următor se va vedea un prim unsprezece sau se mai lucrează încă la acest aspect?

L.C.: Nu, se va vedea o echipă în care fiecare va evolua câte 90 de minute. Sper să nu apară probleme medicale pentru că până acum ne-au ocolit. Mi-am făcut o idee despre cum va arăta primul unsprezece dar mai sunt două jocuri aici şi în funcţie de ceea ce vor arăta la aceste meciuri ei se pot regăsi la startul campionatului în primul unsprezece. Mai au şanse încă pentru că le voi da posibilitatea tuturor să joace încă 90 de minute.

Rep.: În ceea ce-l priveşte pe Păcurar, suporterii pot sta liniştiţi- Se mai pune problema să plece-

L.C.: Nu. Din punctul meu de vedere nu. Păcurar rămâne la Pandurii. O să fie un moment de bucurie pentru ei, mai ales că a marcat din nou la acest meci.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: