Teleferic şi ateliere meşteşugăreşti la Polovragi

Custodele Peşterii Polovragi, firma Buterfly Effect din Craiova, intenţionează să amenajeze un teleferic şi mai multe ateliere meşteşugăreşti prin intermediul proiectului “Nordul Gorjului de Est”.

Reprezentanţii firmei Buterfly Effect din Craiova şi-au manifestat intenţia de a amenaja un teleferic în apropierea Peşterii Polovragi. “Traseul telefericului va porni din Platoul Mânăstirii până la Cetatea Dacică, în punctul Crucea lui Ursache şi va atrage foarte mulţi turişti”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean “Alexandru Ştefulescu”. Muzeul Judeţean se ocupă în continuare cu administrarea acestui obiectiv turistic şi se bucură de o bună colaborare cu actualii custozi. De asemenea, SC Buterfly Effect din Craiova încercă să obţină fonduri europene, prin intermediul proiectului “Nordul Gorjului de Est”, pentru a deschide un nou centru de vizitare în zona Polovragi. “Este vorba despre o clădire pe două nivele plus ateliere meşteşugăreşti în care se vor reînvia tradiţiile zonei. În fiecare atelier, un angajat îmbrăcat tradiţional va practica o meserie tradiţională: olărit, sculptură în lemn, încondeiat ouă, confecţionarea covoarelor, ţesăturilor etc. Vizavi de intrarea în Peştera Polovragi se va construi un podeţ, sau un punct de belvedere, cu parapeţi pentru siguranţa vizitatorilor. De aici, turiştii vor putea admira Cheile Olteţului”, a mai precizat Dumitru Hortopan. Pe lista de investiţii se numără şi montarea unui sistem de iluminat modern, pe bază de leduri, şi amenajarea unor rampe de inox pentru zonele greu accesibile.    

9000 de vizitatori au trecut pragul peşterii de la începutul sezonului şi până în prezent. Peştera Polovragi este deschisă în permanenţă, cu excepţia zilei de luni. Preţul unui bilet este 4,8 lei pentru adulţi şi 2,4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: