Temelescu, în favoarea deplasării sindicaliştilor în străinătate

Sindicaliştii din minerit susţin că au avut multe de învăţat din deplasările pe care le-au făcut în străinătate. Afirmaţia lui Viorel Temelescu, făcută miercuri la Gorj TV, vine în contextul în care ministrul Economiei a decis ca deplasările în străinătate pe banii companiilor de stat să nu se facă decât cu aprobarea ministerului.

Criză, criză, dar izolarea nu este pe placul liderilor sindicali din minerit. Vicepreşedintele Uniunii Sindicale Miniere din Oltenia, Viorel Temelescu, a declarat ieri că atât liderii de sindicat, cât şi directorii de cariere au avut multe de învăţat din deplasările făcute. „Liderii de sindicat care am fost în delegaţii în străinătate am învăţat câte ceva. În 1990 nici nu exista mişcare sindicală, am fost obligaţi să învăţăm şi am făcut asta la fiecare întâlnire cu sindicatele din Franţa sau Germania. Am convingerea că la fel s-a întâmplat şi în cazul directorilor“, a explicat Temelescu.

Reamintim că ministrul Economiei, Adriean Videanu, a decis ca societăţile de stat să nu mai finanţeze astfel de cursuri sau schimburi de experienţă în străinătate fără aprobarea ministerului. Decizia a fost luată după ce presa a relatat faptul că trei persoane din conducerea CE Turceni erau programate să plece la un curs de 9 zile în China, finanţat de companie, în timp de mii de angajaţi erau în şomaj tehnic şi alte sute pe lista de disponibilizare.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: