Termenul de semnare a protocoalelor PSD-PNL, prelungit

Termenul de semnare a protocoalelor dintre PSD şi PNL a fost prelungit până pe 15 octombrie. Semnătura PC, cu care formaseră USL iese din discuţie, după ce conservatorii au decis să candideze pe liste separate. Deşi termenul pe care alianţa PSD-PNL îl anunţase a fost 19 septembrie, aceştia mai au nevoie de timp. Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj, a declarat că au fost semnate aceste protocoale în proporţie de 95 la sută.

Protocoalele n-u fost semnate în localităţi precum Slivileşti, Turceni, Godineşti, Dăneşti sau Prigoria. Spre exemplu, primarul din Slivileşti crede că USL stă pe un butoi de pulbere. Sorin Bucurescu, care spune că protocolul nu a fost semnat şi nici nu ştie când va fi. Mai mult, Bucurescu spune că de vină pentru nesemnarea protocolului este un penelist, preşedintele organizaţiei PNL din Slivileşti, Vasile Murgu. „Din cauza celor de la PNL nu s-a semnat. Nu au venit la mine, nu am discutat şi se pare că nu vor. De fapt, fostul viceprimar şi actualul preşedinte al organizaţiei locale, Vasile Murgu nu cred că doreşte această alianţă”, a declarat Sorin Bucurescu. Primarul spune că îşi doreşte această alianţă dar nu el este cel care trebuie să facă primul pas pentru că de bine de rău el este primar şi are şi şase consilieri PSD. „E normal să vină el să discutăm, dar probabil că el nu se mulţumeşte cu funcţia de viceprimar, el vrea primar”, a adăugat Bucurescu.

Bucurescu: „Balamucul abia acum începe”

Neînţelegerile din USL sunt departe de a se încheia. Bucurescu spune că scandalul cel mare va izbucni abia când o să se facă listele pentru că nimeni nu e dispus să lase de la el. „La Slivileşti, eu am şase consilieri. Niciodată nu o să renunţ eu la consilierii mei pentru că ei au fost cei care m-au ajutat la alegeri. Doar nu o să pun un penelist în capul listei şi consilierii mei care m-au ajutat pe locul cinci sau şase. Vin oamenii la mine şi mă întreabă pe ce loc sunt pe liste. Ce credeţi că le răspund. La Turceni la fel. Credeţi că o să renunţe primarul la oamenii lui. Eu nu cred. Am dubii că această alianţă va funcţiona vreodată”, a declarat Sorin Bucurescu. 

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: