Test înainte de Mediaş

Energia, în versiunea 2012, e prezentată pentru prima oară în fața suporterilor în această seară . Cu Darby și Troupe din nou în aceeași echipă după o pauză de 9 luni, Energia joacă de la ora 19 un amical contra celor de la SCM Craiova.

Baschetbaliștii lui Nikolic se antrenează de zor pentru primul meci oficial din 2012, programat sâmbătă cu Gaz Metan Mediaș. Antrenorul lucrează încă la cea mai bună formulă de echipă după sosirea lui Troupe dar a primit o lovitură puternică! Pivotul sârb Rajko Kljajevic s-a accidentat la primul antrenament iar șefii se gândesc să renunțe la el.

Kljajevic, doar atâta poţi-

”O să arăt pe teren ce pot”! Asta spunea uriașul de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2,07 m, Kljajevic, la sosirea la Târgu Jiu. Ei bine, Kljajevic nu a putut prea mult. La chiar primul antrenament cu noii colegi s-a accidentat la gambă și e în pericol să rateze contractul cu Energia. Se pare că baschetbalistul, care va împlini luna viitoare 27 de ani, a venit cam nepregătit la Tg Jiu și a forțat pentru a-l impresiona pe Nikolic. A forțat însă mai mult decât îl țineau puterile și ar putea rămâne cu buza umflată. Șefii nu i-au înregistrat încă contractul la Federație iar, dacă accidentarea se va dovedi una serioasă, vor renunța la el și îi vor căuta înlocuitor. Și asta pentru că până la debutul returului au mai rămas doar 5 zile iar Nikolic nu-l mai are nici pe Oluic, dublura cehului Steffel din tur. Încă dinainte de a-l aduce însă pe Kljajevic, antrenorul a spus că are și o variantă de rezervă, adică pe Aleksandar Jevdjic. Acesta este un pivot sârb cu experiență, are 30 de ani și a jucat ultima oară la Sloga în Serbia. În cariera sa a mai trecut pe la echipe din Bosnia, Slovenia și Muntenegru. Practic dacă Kljajevic nu va reveni rapid la antrenamente, șefii vor demara negocierile cu Jevdjic.

Planuri de playoff

Energia se va lupta din greu în retur pentru un loc de playoff. Iar lupta se anunță una mai aprigă ca oricând. Doar 4 puncte despart echipa de pe locul 2, BC Târgu Mureș de cea de pe locul 10, BC Pitești. Energia e momentan chiar în afara locurilor de playoff, pe 9, la doar 3 puncte însă de podium. ”Mă bucur că am terminat în forță turul, obținând șase victorii din ultimele opt meciuri. Am reintrat astfel în lupta pentru playoff dar mai e mult până acolo. Am păstrat totuși contactul cu echipele fruntașe, iar la finalul returului sper să ocupăm unul dintre primele opt locuri. Meciul de care sunt cel mai dezamăgit este cel cu Oradea (n.r. pierdut acasă cu 69 la 95 ), dar nu neapărat din cauza faptului că am pierdut pe teren propriu, ci pentru că a fost un meci slab din partea noastră. Surpriza cea mai mare pe care am făcut-o a fost victoria cu U Mobitelco (92-89 la Cluj), pentru că nu este la îndemâna multor echipe să câștige pe terenul campionei”, spune căpitanul din tur al Energei, Viorel Mocanu pentru csenergia.ro. Acesta a trecut peste o accidentare serioasă la umăr care l-a ținut pe bară câteva etape bune și e anunțat ca titular cert în retur. Rămâne de văzut dacă va rămâne căpitanul echipei după revenirea americanului Porter Troupe, cel care a ocupat această funcție înaintea plecării în Liban.

8 – victorii și 7 eșecuri au reușit gorjenii în tur, bilanț care, menținut și în retur, i-ar putea duce în playoff.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: