Toate serviciile DGASPC Gorj, mutate în acelaşi sediu

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi-a mutat în noul sediu toate serviciile care îşi desfăşurau activitatea în alte clădiri. Începând cu această săptămână, în sediul de pe strada Siretului funcţionează şi Serviciul Persoanelor cu Handicap, precum şi Comisia de Evaluare. Clădirea a fost pusă la dispoziţie de către Petrom, spaţiul fiind suficient de mare pentru a permite concentrarea tuturor serviciilor.

Persoanele cu handicap nu mai sunt nevoite să facă zeci de kilometri între instituţii pentru a-şi rezolva problemele privind dosarele de indemnizaţie, evaluare sau alte prestaţii sociale. Începând de săptămâna aceasta, tot ceea ce înseamnă servicii asigurate de DGASPC Gorj sunt comasate la noul nostru sediu de pe strada Siretului nr. 24. „Aşteptăm beneficiarii care sunt interesaţi de serviciile noastre să ne caute la acest nou sediu. Trebuie să precizez faptul că atât Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, care şi-a desfăşurat activitatea în incinta spitalului de la Pasarelă, cât şi Serviciul de Prestaţii Sociale pentru Persoanele cu Handicap, care a funcţionat anterior pe strada Bradului, actualmente sunt în acest nou sediu”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Potrivit conducerii DGASPC Gorj, acest spaţiu era necesar atât pentru beneficiari, cât şi pentru angajaţii care erau navetişti. Birourile din noul sediu sunt mult mai spaţioase decât cele de la fostul sediu zona Vădeni şi ca atare funcţionarii beneficiază de condiţii mult mai bune de lucru. „Acest spaţiu chiar era necesar, atât pentru beneficiarii care nu mai sunt nevoiţi să facă kilometri de la o instituţie la alta pentru a-şi procura documentele necesare aici, cât şi pentru salariaţii care colaborează cu diverse instituţii care acum sunt majoritatea în jurul acestei clădiri. În plus, mai vorbim şi de naveta pe care o făceau salariaţii. În această zonă este autogara, gara, spitalul, Casa de Pensii şi Administraţia Financiară”, a precizat Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj.
Fostul sediu Petrom a fost predat Consiliului Judeţean, iar autorităţile au căzut de acord că acesta corespunde standardelor impuse pentru funcţionarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: