Tomograf nou la Spitalul Târgu Jiu

Mult aşteptatul tomograf de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu a ajuns. Conducerea unităţii spitaliceşti a declarat faptul ca aparatul achiziţionat va putea realiza unele dintre cele mai detaliate investigaţii medicale care până acum nu se puteau face la nivelul judeţului Gorj. Aparatura va fi dată în funcţiune în următoarele săptămâni.

Tomograful achiziţionat pentru spitalul judeţean din Târgu Jiu se ridică la peste 14 miliarde de lei, dintre care 12 miliarde au fost date de către Ministerul Sănătăţii, iar restul de bani de la bugetul judeţului. Este una dintre cele mai performante aparaturi pe care le-a avut Spitalul Judeţean până acum. „Tomograful a ajuns mai repede decât am aşteptat. Este unul aparat performant, care va putea depista cea mai maică problemă de sănătate a pacientului. Imaginaţi-vă că tomograful nostru putea face ca să zic aşa, doar două fotografii, din două unghiuri, iar acesta face opt. Este al nostru de acum şi va fi amplasat chiar aici la spitalul şapte sute”, a declarat directorul unităţii spitaliceşti, Vasile Stănculete.

Dacă până acum au fost perioade în care spitalul nu a avut niciun tomograf, acum  conducerea unităţii intenţionează să funcţioneze cu trei. Pe lângă noul aparat va funcţiona şi cel vechi pentru investigaţii mai simple, la care se va adaugă un al treilea tomograf. „Am avut perioade, când ni s-a stricat nouă tomograful, de trimiteam pacienţii să facă tomograf la Cărbuneşti. Aşa este normal, ca spital judeţean, să avem dotările de care este nevoie, acestea fiind şi dotări de baza ale unui spital. Nu vor fi doar două, vor trei tomografe, dintre care unul aici, unul la spitalul de pe Tudor şi un altul la Pasarelă la secţia Oncologie”, susţine Stănculete.

Tomograful va fi pus în funcţiune până la începutul lunii decembrie. Pentru punerea sa în funcţiune este nevoie de adaptarea sistemelor de alimentare cu energie.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: