Traficanţi de droguri condamnaţi cu suspendare!

Mai mulţi tineri din Gorj care activau în zona Motru şi erau implicaţi într-o reţea de trafic de droguri au fost condamnaţi la sfârşitul săptămânii trecute la pedepse cu suspendare. Într-o perioadă în care discuţiile despre pericolul drogurilor în rândul tinerilor sunt tot mai intense, la Motru având loc şi o dublă crimă comisă de indivizi intraţi în sevraj, membrii reţelei condamnaţi cu suspendare de Tribunalul Gorj se pot considera norocoşi.

Unii dintre membrii reţelei au fost arestaţi preventiv vreme de câteva luni în cursul anului trecut şi în prima parte a lui 2015, dar acum par să fi scăpat de „pârnaie”. Constantin Puiu Gonciulea a fost considerat liderul grupării destructurate în mai anul trecut de procurorii DIICOT Târgu Jiu, la domiciliul său fiind descoperite atunci nu doar droguri, ci şi diverse materiale pirotehnice, deţinute ilegal. Gonciulea şi restul membrilor grupării au primit pedepse de până în 2 ani şi 10 luni, maxim, din care sunt scăzute lunile de arest preventiv în fiecare caz, în cele din urmă, la final de sentinţă, magistraţii dispunând ca executarea pedepselor să fie suspendată şi înlocuită cu termene de încercare care corespund, în mare, cu perioadele ce trebuiau petrecute în spatele gratiilor.

„Stabileşte pentru inculpaţii Gonciulea Constantin Puiu şi Predescu Remus Vasile un termen de supraveghere de 2 ani şi 7 luni, pentru inculpatul Nicolae Valentin Adrian un termen de supraveghere de 3 ani, pentru inculpaţii Tănăsoiu Ionuţ Eugen, Lungu George Viorel şi Sperlea Petre un termen de supraveghere de 2 ani şi 10 luni şi pentru inculpaţii Midan Dan Iulian, Gomoi Mădălina Ramona şi Lupu Ion un termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni”, a decis instanţa, care îi obligă pe condamnaţi şi la muncă în folosul comunităţii.

Instanța a dispus confiscarea de la inculpați a mai multor telefoane și cartele SIM, dar și foițe pentru confecționat țigări, pipe, cântare electronice și diverse cantități de droguri descoperite la perchezițiile din mai anul trecut.

Faptele

Anchetatorii susțin că drogurile vândute de gruparea lui Gonciulea erau procurate chiar din Italia, dar și din țară, fiind vândute unor consumatori de încredere, la fel cum proceda și tânărul din Filiași, omorât împreună cu prietena sa în primăvara lui 2013 de consumatori din Motru care nu au mai avut bani pentru a-și procura „marfa” necesară. De altfel, gruparea lui Gonciulea a intrat pe piață fix după dubla crimă de la Meriș. „Drogurile au fost puse în circulație către un număr mare și constant de consumatori de încredere pentru cei trei lideri ai grupării. Drogurile erau procurate fie din Italia, fie de la surse aflate în Timișoara, erau depozitate într-un loc secret situat pe raza județului Mehedinți, de unde membrii grupării luau cantități mai mici, o dată la două trei zile, pe care le puneau în vânzare, în special, pe timp de noapte”, conform DIICOT.

Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: