Traficanţii de stupefiante s-au săturat deja de cătuşe!

Cei patru gorjeni pe care procurorii DIICOT Târgu Jiu au reușit să îi bage în spatele gratiilor la sfârșitul săptămânii trecute vor să scape de cătușe, ei contestând ieri decizia instanței prin care sunt trimiși în arest preventiv pentru o lună de zile.

Curtea de Apel Craiova este cea care va decide în următoarele zile dacă menține sau nu sentința de la Tribunalul Gorj, de regulă, în asemenea situații, contestatarii câștigând foarte rar împotriva procurorilor. În cazul de acum reținerile și arestările s-au făcut și ca urmare a prinderii în flagrant a unor membrii ai grupării, aceștia fiind opriți în trafic în timp ce transportau cu o mașină mii de pastile de Xanax care, în combinație cu alcoolul, dau efect halucinogen.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Dumitru Marius, Scornea Vasile Alin, Brebenică Elvis zis Laurenţiu şi Dumitru Perişor, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.10.2015 până la data de 15.11.2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă a inculpaţilor pentru această perioadă”, a decis sâmbăta trecută Tribunalul Gorj, decizie care a fost contestată însă de către cei vizați de ea. Cei patru își procurau medicamentele de la diferite depozite ale unor farmacii din țară sau chiar direct de la fabricile din Cluj și Iași, după care vindeau marfa în Norvegia și Suedia. Prețul obținut de traficanți era cuprins între 1 și 3 euro pe comprimat, câștigurile indivizilor fiind substanțiale. De altfel, în momentul flagrantului cei prinși de mascați aveau asupra lor 6000 de pastile cu conținut stupefiant, la perchezițiile ce au urmat mai găsindu-se 18.750 de bucăți, dar și 40.000 de lei.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: