Transparenţa n-a folosit! Concursul de la DGASPC Gorj, contestat!

Rezultatele concursului organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj au stârnit nemulţumiri în rândul candidaţilor, după ce au aflat că printre cei care au promovat proba scrisă se numără şi câţiva salariaţi ai instituţiei sau rude ale acestora. Directorul Cotruna se aştepta la contestaţii, astfel că subiectele au fost trase la sorţi de faţă cu presa.

Un exemplu de „rudă” este Elisabeta Corobea Zisu, soţia lui Gheorghe Zisu, şeful unui centru din cadrul DGASPC Gorj. Elisabeta Zisu a promovat proba scrisă la concursul pentru ocuparea unui post de supraveghetor noapte într-unul din centrele direcţiei. Directorul instituţiei, Dumitru Cotruna, a explicat acest lucru. „Pentru postul de supraveghetor au promovat proba scrisă şase candidaţi. Doamna Zisu se află pe locul IV cu 62 de puncte. Cel mai mare punctaj la acest post a fost abţinut de Maria Gheorghe, 88 de puncte, aşa că îmi e tare greu să cred că nu va fi suficient de pregătită la interviu astfel încât să nu ia concursul. Oricum, în faţa doamnei Zisu mai sunt trei candidate care au obţinut note mai mari ca ea”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Suspiciuni ar fi şi pentru postul de asistent social. Printre cei care au promovat acest post se numără şi o îngrijitoare de la Centrul Debarcader. Femeia a obţinut 57 de puncte şi va intra alături de alte două femei la interviu. „Angajata direcţiei a obţinut 57 de puncte, însă doamna Polina Matei, pe care nu o cunosc şi nu e din cadrul direcţiei, a obţinut 97 de puncte, cea mai bună lucrare, aşa că iar mi-e greu să cred că dânsa nu va trece de interviu. Fiecare avem dreptul să candidăm, dar asta nu înseamnă că nu am fost corect”, a declarat Dumitru Cotruna.

Aşadar, din cei 143 de candidaţi câţi au fost prezenţi la concurs, doar 24 au obţinut peste 50 de puncte şi vor susţine astăzi interviul. Un singur post va rămâne vacant, cel de psiholog debutant la Novaci pentru că nimeni nu a reuşit să promoveze acest concurs.

Suspiciune: Nu au fost două rânduri de subiecte

Cât priveşte legalitatea organizării concursului, au fost voci care au spus că directorul a încălcat hotărârea nr. 286 din 2011care spune că trebuiau făcute două seturi de subiecte. Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj, spune că această hotărâre se putea aplica într-o ţară normală. „Într-o ţară normală se putea aplica hotărârea asta, dar nu la noi unde există atâtea suspiciuni. Pe de altă parte era şi numărul mare de candidaţi şi se pierdea foarte mult timp până la transmiterea subiectelor. Eu nu am fost de acord să se întrunească comisia doar în ziua concursului, ce relevanţă avea dacă făceam două rânduri de subiecte? Dacă nici măcar eu nu am ştiut subiectele, ce puteam să fac mai mult de atât, mai transparent de atât?”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: