Trei români, trei poveşti, aceeaşi convingere

Pavel Marin. Originar din Strehaia, Mehedinţi. 36 de ani. Când a plecat în Italia, avea 22. S-a dus la furat. La furat e greu. Cum nu poţi fura (prea mult) din buzunare, de prin autobuze şi în general în aglomeraţii, trebuie să trăieşti cumva, să trăieşti altfel adică. Trebuie să furi mai mult. Să furi mai bine. Aşa că s-a apucat de furat din bănci şi din case. Să furi din bănci şi din case e greu. E şi mai greu decât din buzunare. Trebuie, la o adică, să dai în cap la oameni. În propria lor casă, dacă e nevoie. Şi a fost. Pavel Marin, originar din Strehaia, a omorât oameni. A fost prins şi a făcut puşcărie. A ieşit, între timp, dar trăieşte tot în Italia. N-aş putea să vă spun cu ce se ocupă acum, dar aş putea să bănuiesc. Nu îndrăznesc să rostesc neadevăruri. Pot doar să vă spun ceva foarte cert: acum, Pavel Marin, din Italia, criminal condamnat, postează AGRESIV antirefugiaţi. Vă daţi seama? Vin refugiaţii din Siria să-l omoare pe criminal.

Dorel Puică. Originar din Pieleşti, Dolj. Dorel Puică s-a visat intelectual. Așa că s-a dus la facultate. A învăţat, oarecum. Nu era chiar cea mai bună facultate. Și-a dat seama că nu are vreun viitor, aşa că a plecat în America cu Work and Travel. A rămas acolo, ilegal. Acum are două joburi la negru și ”merge” pe al şaptelea an de stat în America, deci pe al șaselea în ilegalitate. Dorel Puică e complet antirefugiați. Înverșunat, câte 20-30 de postări pe zi, majoritatea covârşitoare minciuni pure. Vă dați seama? Vin refugiații din Siria să muncească ilegal în locul muncitorului ilegal.

Pampulică Popescu. Originar din Motru, Gorj. 34. Nu era în stare să fure, când a plecat în Italia. Dar capitalismul îți oferă oportunități. A reușit să dea limbi în cur la niște moșnegi homosexuali. O meserie onorabilă, din care câștiga chiar mai bine decât prietenii hoți. Când a avansat la femei, fie ele și la vârsta a patra, a fost o mare reușită în carieră. Practic, o promovare. Băbăciunile i-au cumpărat mașini scumpe, i-au permis să se întoarcă la Motru în noua sa calitate de om realizat în Vest. Pampulică Popescu este, ați ghicit, antirefugiați.

Mulţi români care au plecat în Occident au plecat să comită diverse infracțiuni. Nu din cauza vreunui război, ci de sărăcie și disperare. Pentru orașul meu natal, acest exod a fost un lucru bun. ”S-a curățat de suboameni”, spunea un prieten, ceva mai radical chiar și decât mine. Să zicem doar că pentru țările în care au plecat n-a fost ceva la fel de ok.

Aceștia sunt românii. Îi cunoșteați? Dacă nu, întindeți-le mâna dreaptă și zâmbiți în timp ce vi-i prezint, dar cu stânga țineți-vă de portofel. Dacă da, de ce sunteți încă în România?

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: