Trimis în judecată pentru că a mituit un poliţist gorjean

În IPJ Gorj se mai întâmplă şi lucruri „normale”, respectiv poliţişti care să refuze o mită de 100 de euro, nu doar să bată persoane care nu vor să se legitimeze, Parchetul finalizând acum o anchetă în care un hunedorean a fost trimis în judecată pentru că a încercat să-i dea şpagă unui poliţist gorjean.

Banii erau o nimica toată pentru cel care îi dădea, bărbatul încercând astfel să recupereze o sumă mult mai mare, pe care o uitase în torpedoul unei maşini pe care tocmai o vânduse unui craiovean. Bacro Kvec a vândut maşina respectivă la sfârşitul lunii august, iar câteva ore mai târziu şi-a dat seama că uitase în torpedou nu mai puţin de 21.000 de lire sterline. Ca să recupereze banii, hunedoreanul a pus la cale un scenariu demn de comediile americane, mai ales că, plecat în urmărirea cumpărătorului, acesta a comis un accident rutier la Bumbeşti Jiu, la 112 anunţând, în schimb, că i-a fost furat autoturismul, după cum reiese din rechizitoriul întocmit de Parchet şi înaintat spre judecată Tribunalului Gorj.

„Autoturismul marca BMW a fost identificat de organele de poliţie pe raza localităţii Stoina, judeţul Gorj, constatându-se că în torpedoul autoturismului se afla suma de 21.000 lire sterline, ce a fost ridicată în vederea efectuării de cercetări cu privire la provenienţa şi apartenenţa acesteia. În dosarul penal constituit în acest sens, agentul şef principal de poliţie B.O.C. l-a audiat pe inculpatul Kvec Bacro, acesta susţinând că a obţinut suma de 21.000 euro împreună cu membrii familiei sale la muncă în Anglia. Cu ocazia audierii, inculpatul a oferit lucrătorului de poliţie suma de 100 euro, pentru ca acesta să-i restituie cei 21.000 de lire sterline şi să nu mai facă verificări privind provenienţa acestora, ofertă care a fost refuzată. Ulterior, cu ocazia reluării audierii, inculpatul a oferit şi a dat în mod succesiv 2 bancnote de câte 50 euro agentului de poliţie, a mai făcut promisiunea unei alte sume de 100 euro pentru colegul acestuia care efectua cercetări în acelaşi dosar şi i-a mai promis aceluiaşi agent o altă sumă de 100 euro în momentul în care se va întoarce din mun. Hunedoara şi a mai promis o sumă nedeterminată de lire sterline, după restituirea sumei de 21.000”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Poliţiştii au refuzat mita şi a fost organizat un flagrant, în urma căruia Kvec s-a ales cu un dosar penal, dosar care va fi judecat de magistraţii gorjeni în perioada următoare, ancheta făcându-se cu bărbatul în stare de libertate.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: