Turceni, cel mai curat oraş

Campania Let`s Do It, Romania! se va desfăşura şi anul acesta în judeţul nostru la fel ca peste tot în ţară.Cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, “Let`s Do It, Romania!”, va fi organizat din nou în acest an în data de 24 septembrie,  declarată Ziua de Curăţenie Naţională. Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a început curăţenia mai devreme şi săptămânal este realizat un top al celor mai curate localităţi.

Pentru ca acţiunea de colectare a deşeurilor Let’s Do It Romania să nu fie una singulară, APM Gorj a demarat începând cu luna septembrie o campanie de informare a populaţiei şi autorităţilor publice locale prin intermediul căreia vor fi  evidenţiate localităţile  cu rezultate notabile în domeniul colectării deşeurilor. „În acest sens, APM Gorj va publica la începutul fiecărei luni un clasament cu primele 10 localităţi ale căror servicii de salubrizare se dovedesc a fi eficiente. De asemenea vor fi făcute publice şi ultimele 10 localităţi în care serviciile  de gestionare a deşeurilor înregistrează rezultate slabe”, a declarat Cristina Merfu, purtătorul de cuvânt al APM Gorj.

Din primele calcule făcute de APM Gorj, se pare că cel mai curat oraş din Gorj este Turceni, urmat îndeaproape de Târgu Jiu, Băleşti şi Brăneşti. La polul opus, localităţile unde sistemul de gestionare a deşeurilor înregistrează rezultate foarte proaste sunt Cătune, Samarineşti, Văgiuleşti şi Prigoria. „Clasamentul va fi revizuit în fiecare lună în funcţie de datele colectate şi de aspectele constatate în teren, cu şanse egale pentru toate localităţile de a urca sau coborî în acest top al curăţeniei”, a adăugat Cristina Merfu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: