UCB are un singur program performant

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) are un singur program de studii la care excelează. Contabilitatea a fost plasată în categoria A în urma ierarhizării programelor de studii oferite de universităţile acreditate din România. Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele acestei ierarhizări, realizată pentru prima oară de un organism internaţional, respectiv Asociaţia Universităţilor Europene. Dintre cele aproape 20 de specializări ale UCB analizate, şase au fost plasate în categoria celor mai slabe programe.

Programele de studii Arte vizuale, Istorie, Marketing, Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, Ştiinţe ale comunicării, Inginerie şi management ale UCB au fost introduse în ultima categorie, respectiv E, de Asociaţia Universităţilor Europene, organismul internaţional care a ierarhizat pentru prima oară programele universităţilor de stat din România. UCB are şi un punct forte, Contabilitatea, care a fost plasată în categoria A, a celor mai performante programe de studii. Acesta este şi programul pentru care universitatea târgujiană a primit în acest an locuri bugetate la masterat din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Asociaţia a plasat programele de studii în cinci categorii: A, B, C, D si E. UCB are specializări în A, C, D şi E.

ADMITERE

La unele dintre programele introduse în cea mai slabă categorie UCB a organizat admitere şi în această vară, cum ar fi Marketing şi Inginerie şi Marketing, în timp ce restul au intrat în conservare. Potrivit  Ministerului Educaţiei, această ierarhizare este valabilă doar pentru anul universitar 2011-2012, aceasta fiind realizată anual.

IERARHIZARE

Conform evaluării MECTS, doar o cincime dintre programele oferite pe piaţa educaţională pot fi considerate de top. În categoria B se înscriu 22,1% din totalul de 1075 de programe, în timp ce categoria C strânge aproape un sfert dintre programele de studiu. Cele mai puţine se regăsesc în grupa D- 12%, în timp ce clasa E adună 20% din programe. Ministerul Educaţiei crede că rezultatele oferă informaţii despre calitatea predării şi cercetării de  la universitate.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: