UEF Motru, datoare la UATAA

Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru întregistrează datorii majore la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din localitate. Cum debitele cresc de la o zi la alta, conducerea uzinei a venit cu două variante prin care UEF şi-ar putea stinge aceste datorii. Prima ar fi ca acţionarul majoritar al societăţii, în speţă CE Oltenia, să facă o compensare a debitelor UEF cu o parte din datoria pe care uzina o înregistrează pentru cărbunele livrat. Cea de-a doua propunere este ca Unitatea de Execuţie Foraje să execute un foraj pentru uzina de termoficare în contul sumei datorate.

Acţionarul majoritar al UEF Motru, CE Oltenia, ar putea ajuta unitatea să scape de datoriile faţă de uzina de termoficare printr-o compensare a datoriilor cu restanţele pe care UATAA le întregistrează pentru cărbunele contractat de la carierele Roşiuţa şi Lupoaia. Directorul uzinei de termoficare, Eugen Corcoaţă, spune că administraţia CE Oltenia este de acord cu această variantă. „Noi datori la cărbune, ei datori la energia termică, încercăm şi acolo o compensare. UEF are datorii la noi de circa 50-60 mii lei. S-au adunat de ceva timp, să sperăm că vom găsi soluţii să compensăm. Complexul este acord cu această variantă”, a spus Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

O altă variantă este aceea ca UEF Motru să execute un puţ de apă pentru uzină în contul datoriei. Directorul UATAA a spus că puţurile existente sunt vechi şi este nevoie de realizarea unui nou foraj. „Luăm în calcul inclusiv prestarea unor servicii din partea UEF în contul datoriei. Avem nevoie de un puţ, noi folosim apă industrială care este captată, trece în circuitul de tratare, se bagă sare, substanţe chimice, apa respectivă este adusă la duritate 0, trecută prin degazoare şi de acolo este preluată de pompe şi ajunge în cazan. Unitatea are 4 puţuri în exploatare, au o vechime de peste 40 de ani şi mai vrem să facem unul. Pentru a elimina cheltuieli cu altă societate, în  contul datoriilor pot să facă acest puţ. Aşteptăm un răspuns din partea lor”, a precizat Eugen Corcoaţă.           

Ar mai fi şi varianta ca UEF Motru să-şi achite restanţele faţă de UATAA Motru din resurse  proprii, dar este greu de crezut că va face acest lucru dată fiind situaţia dezastruoasă în care se află societatea, care a anunţat zeci de concedieri începând cu luna aprilie.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: