Un medic de la Târgu-Cărbuneşti, beat la patul bolnavului

A băut câteva pahare în plus de Sfântul Petru şi Pavel fără să se gândească o secundă că este de gardă şi viaţa mai multor pacienţi este în mâinile lui. Este vorba despre Alexandru Guţă, un medic de la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, care a încercat să trateze o pacientă în stare critică, deşi abia se putea ţine pe picioare. Conducerea unităţii spitaliceşti a fost informată şi a luat deja primele măsuri împotriva medicului internist. Guţă nu a vrut că comenteze situaţia.

S-a întâmplat ca medicul să fie de gardă chiar în ziua de Sfântul Petru şi Pavel şi cel mai probabil nu a rezistat tentaţiei de a bea un păhărel. Alarmant este faptul că medicului i s-a deschis apetitul şi a continuat să bea până când nu a mai putut vorbi coerent şi nu s-a mai putut ţine pe picioare. În această stare cadrul medical s-a dus la capul bolnavului pentru a-l trata.

„Mama era pe pat la urgenţă şi doctorul se clătina“

Din nefericire, pe mâinile medicului turmentat a ajuns şi o bătrână în stare critică, iar fiica acesteia a văzut cum şi de cine este tratată mama ei şi nu a putut accepta aşa ceva. „Vin de la Petroşani şi numai eu ştiu cum am făcut Defileul Jiului pentru că mi s-a spus că mama este moartă. Când am ajuns la spital am constat că mama trăieşte, dar este în stare critică şi mai rău este tratată de un medic mort de beat“. Mama era pe un pat la urgenţă şi domnul doctor se clătina şi o întreba diverse lucruri. A venit şi directorul şi l-a trimis în altă parte. Era rupt de beat şi nu putea sta în picioare“, a mai spus Maria Bărbulescu. Încercând să afle situaţia mamei sale, femeia l-a găsit pe doctor în cabinet „tolănit pe fotoliu, plin de cafea pe piept şi cu două asistente în faţa lui“, care i-a transmis că mama ei nu este în grija lui. Femeia din Petroşani vrea să ştie exact ce are mama ei şi dacă mai are vreo şansă. ”Eu vreau să îmi dea semnătură că răspund pentru viaţa mamei mele, dacă nu să mi-o dea şi o duc la Târgu-Jiu, Craiova, Petroşani, pentru că aici nu este de stat”, a continuat femeia.

Târziu: Dispari! Să nu te mai văd!

Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, a luat primele măsuri. Imediat ce l-a văzut pe medicul internist în stare de ebrietate l-a trimis acasă, însă acesta nu s-a supus ordinului. Târziu a luat şi primele măsuri împotriva cadrului medical. „Eu l-am trimis acasă şi am chemat un alt medic de acasă pentru a-i ţine locul. Este cert că de acum nu va mai face niciodată gărzi şi vom stabili şi o sancţiune pentru că situaţia creată nu e deloc plăcută nici pentru mine, nici pentru spital, nici pentru bolnavi sau aparţinători. Mă gândesc că a făcut acest lucru pentru că a fost Sfântul Petru şi Pavel, dar nu se acceptă chestii din astea la un medic de gardă. Eu l-am luat mai tare când l-am văzut i-am spus Dispari! Să nu te mai văd. Nu i-am cerut nicio explicaţie dar nu pot să vă spun dacă este sau nu prima dată când face acest lucru, pentru că eu nu pot verifica toate gărzile“, a declarat directorul Târziu.

PLÂNGERE

Familia pacientei care a avut ghinionul să ajungă la spital şi să fie îngrijită de un medic în stare de ebrietate va face plângere în funcţie de starea de sănătate a bătrânei. „Dacă se întâmplă ceva cu viaţa mamei mele fac plângere pentru că sunt direct răspunzători. O suspectează că ar fi luat mai multe pastile”.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: