Un nou termen de judecată în cazul ACH!

Instanţa din Gorj a dat un nou termen de judecată în cazul dosarului privind retrocedarea terenului pe care sunt amplasate locuinţele din cartierul ACH. Proprietarul Iulian Băloi susţine că nu există nicio şansă de răzgândire in acest caz, motiv pentru care, atunci când se va finaliza procesul, va cere demolarea barăcilor.

Aproape 300 de oameni stau cu frica în sân de teamă că iarna îi va găsi sub cerul liber. Este vorba despre locuitorii cartierului ACH, care ieri au fost din nou prezenţi în faţa magistraţilor gorjeni, în încercarea de a-şi păstra locuinţele. Puţine sunt şansele ca aceştia să treacă iarna în aceleaşi locuinţe, deoarece proprietarul terenului nu doreşte să cedeze. „Adică ce, eu să cedez- Păi aceşti oameni care de 11 ani stau pe terenul meu nu s-au gândit că trebuie să-şi găsească altceva- Ce, trebuie să le fac eu locuinţe- Atunci când se va finaliza procesul o să fie eliberat terenul. Nu este treaba mea ce fac ei”, a declarat Iulian Băloi, proprietarul terenului.

A plătit impozit pe teren

Mai mult, Băloi susţine că în toţi aceşti ani, cât primăria Târgu Jiu a încasat taxă de chirie de la locuitorii cartierului ACH, el, în calitate de proprietar, a plătit toate taxele şi impozitele pe această suprafaţă. „De 11 ani stau acolo, iar eu în tot acest timp am avut hotărâri definitive şi irevocabile de punere-n posesie. În tot acest timp am plătit miliarde de lei taxe la primărie pentru teren. Ce trebuie acum să stau să mă mai gândesc la ce vor face cei de acolo”, adaugă proprietarul.

Şansele ca locatarii cartierului ACH să-şi păstreze locuinţele sunt foarte mici, a recunoscut-o inclusiv avocatul celor aproape 300 de oameni, Nicolae Bobu. Mare pare dintre familii nu au unde să meargă. “Nu avem unde să mergem. Fiecare dintre noi am venit aici de 20 -25 de ani. Unde să mergem acum- Fiecare dintre noi şi-a făcut câte ceva pe la el pe acasă, am tras utilităţile, iar acum ne dau afară. Sunt familii cu copii mici, vine iarna şi nimeni nu se gândeşte la ei”, a declarat unul dintre locatarii cartierului ACH.

JUDECATĂ

Următoarea dată de înfăţişare a fost stabilită pentru data de 21 septembrie, timp în care cei 290 de oameni vor trebui să desemneze o persoană care să vorbească în numele tuturor. Asta pentru magistraţii s-au săturat ca la fiecare înfăţişare să strige toate cele 290 de persoane, parte în dosar.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: