Un singur candidat la şefia Spitalului Rovinari

O singură persoană şi-a depus candidatura pentru şefia Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari. Este vorba de medicul urolog, de origine siriană, Kadour Aksam, de la spitalul din Turceni. Actualul manager, Constantin Talabă, nu şi-a depus candidatura pentru că nu întrunea condiţiile de participare, nu avea diplomă de manager în domeniul sănătăţii.

Comisia întrunită săptămâna trecută la Rovinari, din care a făcut parte şi un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, a avizat singura candidatură depusă pentru şefia spitalului din localitate, cea  a medicului sirian Kadour Aksam. „Înscrierea s-a încheiat, există un singur dosar, comisia a verificat dacă actele cerute prin lege la înscriere sunt depuse şi dacă dosarul este eligibil. La dosar trebuia depus şi proiectul de management, medicul care s-a înscris obţinând nota 7. Urmează să se ţină concursul la data stabilită prin lege”, a declarat Constantin Podaru,  administrator al oraşului Rovinari, reprezentant al autorităţii locale în comisia de concurs.

Actualul manager al spitalului din Rovinari, fostul avocat Constantin Talabă, nu a mai candidat la concurs, deşi iniţial anunţase că va face acest demers. Talabă spune că nu întrunea toate condiţiile pentru a-şi depune candidatura. „Sunt la cursurile de management în domeniul sanitar şi nu le-am terminat, mai am vreo două luni şi nu aveam cum să particip. Nu e o problemă, dacă doctorul e bun, nu e o problemă. Nu mi-am legat viaţa de spitalul Rovinari. Am făcut acolo ce am putut, fac în continuare cât mai stau, indiferent că o fi mult, o fi puţin. Eu îmi termin cursurile, am făcut şi masterate foarte multe după vârsta de 50 de ani, chiar îmi face plăcere să învăţ câte ceva. Iniţial am sperat că e suficientă adeverinţa de cursant, dar au intervenit nişte modificări legislative care impun imperativ să ai diplomă de absolvire”, a precizat Constantin Talabă, managerul interimar al Spitalului Orăşenesc din Rovinari.

Concursul va avea loc în data de 16 aprilie. Medicul sirian va mai trece prin două probe. Cea scrisă care va consta într-un test grilă şi proba de susţinere a proiectului.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: