„Unde au dispărut zeci de miliarde de lei, domnule Cârciumaru?”

Interviu cu Cosmin Popescu, preşedintele interimar al PDL Gorj

Reporter: Domnule Cosmin Popescu, sunteţi preşedintele organizaţiei Gorj a Partidului Democrat Liberal, un preşedinte tânăr cu o misiune extrem de grea din punct de vedere politic. Şi anume aceea de a creşte PDL Gorj până acolo încât să contracaraţi ponderea PSD în judeţ, şi, evident să câştigaţi alegerile prezidenţiale. V-aş întreba, pentru început, cât de greu v-a fost să vă “luptaţi” cu PSD Gorj, partid care ştim cu toţii conduce acest judeţ?

Cosmin Popescu: Recunosc că misiunea pe care mi-a încredinţat-o conducerea centrală a Partidului Democrat Liberal nu a fost deloc uşoară, dar să nu credeţi că mă plâng. Iar explicaţia o ştiţi şi dumneavoastră. Gorjul este un judeţ roşu de 20 de ani…  Aici, PSD-ul deţine monopolul, a avut mereu în mână tot ce mişcă în judeţ, de la servicii deconcentrate, o mulţime de primării, până la minerit şi energie. Uitaţi-vă la Consiliul Judeţean… Ion Călinoiu este acolo stăpân din 1996, gândiţi-vă sunt 13 ani în care nu se poate lăuda cu vreo  realizare majoră, n-a reuşit să creeze locuri de muncă,  tot ce ştim despre Călinoiu este că a fost acţionar la Romstrade şi Ydail şi că a băgat banii Consiliului Judeţean în propriile-i  firme care reparau drumuri prin judeţ. La această oră, instituţia Consiliului Judeţean este populată de camarila lui Călinoiu şi puteţi observa şi dumneavoastră cu ochiul liber… Angajări numai pe nepotisme şi interese de grup…

Reporter: Totuşi, domnule preşedinte, Partidul Democrat Liberal a crescut constant din 2004 încoace, în Gorj. Cum-necum aţi reuşit să atrageţi procente tot mai mari la alegerile care au avut loc, chiar dacă să zicem, n-aţi “bătut” PSD-ul…

C.P.: Chiar dacă noi n-am bătut PSD-ul, aşa cum spuneţi dumneavoastră, vă invit să analizaţi cu atenţie procentele. Veţi vedea că, de exemplu, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, am obţinut cele mai multe voturi din istorie la Târgu-Jiu. Am fost la numai 6 procente cu candidatul Traian Băsescu, în urma lui Micea Geoană, şi … cred că este cel mai bun rezultat obţinut de o organizaţie judeţeană PDL din zona Olteniei. La europarlamentare, împreună cu Elena Băsescu, am bătut PSD-ul, iar asta denotă un singur lucru: oamenii au început să ne audă, târgujienii, gorjenii încep încet-încet să se sature de abuzurile pesediştilor care conduc Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu-Jiu, de risipa banului public…

Reporter: Observ că aţi făcut referire la Primăria Târgu-Jiu…

C.P.: Da, şi îmi menţin punctul de vedere. Pentru că, eu, ca politician din altă generaţie, şi lider de partid, nu pot să asist în continuare la risipa banului public în Primăria Târgu-Jiu.  Vreau să vă dau un singur exemplu, pentru că târgujienii au dreptul să fie informaţi: presa, nu eu, a relatat că Primăria Târgu-Jiu este datoare vândută, că ar avea de plătit  peste 1000 de miliarde de lei vechi către diverse societăţi… Uitaţi-vă ce se întâmplă cu modernizarea centrului municipiului. Vreau să-l întreb pe primarul Cârciumaru, unde sunt banii pentru lucrări, de ce nu mai au fonduri, de ce firma Polaris, în spatele căreia tot presa a scris că s-ar afla Radu Mazăre, a lăsat centrul doar pe jumătate făcut? De ce au făcut acum un nou împrumut de 40 de miliarde de lei vechi, pentru că s-au terminat banii? Domnul Cârciumaru ar trebui să iasă public şi să dea socoteală pentru fiecare bănuţ cheltuit pe această “gaură neagră” care înseamnă centrul Târgu-Jiului. Vă întreb, unde s-au dus cele 160 de miliarde de lei vechi pe care primăria le-a avut la începerea lucrărilor, de ce s-au cheltuit doar 90 de miliarde,  unde este restul de bani? Florin Cârciumaru este dator să răspundă la aceste întrebări.

Reporter: Domnule Popescu, aţi adus vorba de investiţii. Am văzut cu toţii la televizor, pe 1 decembrie, pe 2 decembrie, că premierul Emil Boc a inaugurat cei 42 de kilometri de autostradă, dar şi centura Timişoarei, pasajul Băneasa şi în plus, a anunţat că oraşele mari din ţară au şoselele de rocadă în lucru, iar la anul vor fi inaugurate. Ce se întâmplă la Târgu-Jiu, din câte ştiţi dumneavoastră, de ce nu se face şi la noi o astfel de centură, pentru că banii ştim că au fost obţinuţi de Primărie?

C.P.: Întrebarea asta v-o pot adresa şi eu dumneavoastră dar şi domnului Cârciumaru. De ce nu încep lucrările la centura Târgu-Jiului, de ce se tot amână acest proiect? Vă pot răspunde, dacă vreţi, prin ceea ce se discută în unele medii din Târgu-Jiu şi anume că  se doreşte cu orice chip atribuirea lucrării care are o valoare de 21 de milioane de Euro, tot unor firme controlate de PSD. Nu vedeţi că primăria este “mormânt” în ultima vreme, în legătură cu acest subiect? Întrebarea dumneavoastră mă face să revin la ce vă spuneam iniţial, la nerealizările conducerii PSD a judeţului  din ultimii 20 de ani. Uitaţi-vă la minciunile pe care le-a servit târgujienilor Victor Ponta ca să câştige un mandat de deputat. Se ştie bine acum că acest om a venit în Gorj doar ca să-şi umple buzunarele de la complexurile energetice. El şi prietenul său Şova au plecat mai bogaţi cu 2 milioane de Euro din Gorj… Nici până în ziua de azi nu a dat un răspuns în legătură cu aceşti bani… Mă întreb sincer dacă mai are curaj să dea ochi cu târgujienii… Mă întreb de asemenea cu ce curaj mai iese Florin Cârciumaru să ceară voturile de la târgujieni pentru Geoană, Vanghelie şi Hrebengiuc când ştie foarte bine că a garantat pentru  Victor Ponta atunci când s-a pus cu el pe afişe, îndemânând electoratul să-l voteze. Cârciumaru a ieşit în faţa gorjenilor cu Călinoiu de mână şi le-a spus că este cel mai bun să conducă judeţul. Călinoiu însă, şi ştie multă lume lucrul acesta, este bun să-şi conducă doar propriile-i afaceri, să vireze banii judeţului înspre firmele pe care le agreează… Va veni însă timpul când Ion Călinoiu va trebui să răspundă  pentru că din 1996, 13 ani, n-a făcut nimic pentru judeţul Gorj, doar şi-a îndestulat camarila.

Reporter: Un îndemn pentru gorjeni, în legătură cu ziua de duminică?

C.P.: Să meargă să voteze fără rezerve Traian Băsescu. Uitaţi-vă la câte am făcut în minerit şi energie, noi cei de la PDL, anul acesta, sprijiniţi de preşedinte. Am păstrat locurile de muncă, deşi 2009 a fost cel mai dificil an cu putinţă, CE Turceni a reuşit să obţină creditul de la BERD în valoare de 170 de milioane de euro pentru modernizarea grupului 6, SNLO şi-a revenit cu sprijinul necondiţionat al ministrului Adriean Videanu, am reuşit să o scoatem din gaura lăsată de liberali, s-au pus bazele înfiinţării celor două companii energetice. Cu Traian Băsescu, Gorjul are garanţia că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în minerit şi energie. Minerii şi energeticienii n-au cum să uite că Traian Băsescu s-a opus în CSAT privatizării complexelor de la Turceni şi Rovinari. Traian Băsescu nu va lăsa CE Rovinari pe mâna lui Voiculescu, este garantul că Gorjul va deveni inima energetică a ţării.

Reporter: Mulţumesc!

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: