Valoarea subvenţiei pentru bovine, un mister pentru fermieri

Peste 2500 de fermierii gorjeni au solicitat Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnie. Crescătorii de bovine vor afla care este valoarea subvenţiei abia la finele campaniei de depunere a cererilor, mai exact luna viitoare, după efectuarea controlului administrativ.

Peste 2500 de fermieri gorjeni au solicitat subvenţia pentru bovine în primele două săptămâni ale campaniei de depunere a cererilor. Chiar dacă trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru a beneficia de prima de exploataţie, oamenii îşi depun documentaţia fără a şti care este valoarea ajutorului. Dacă anul trecut se ştia că subvenţia pe cap de animal este de 571 lei, în prezent valoarea acesteia rămâne un mister până la finele campaniei de depunere a cererilor. “Deocamdată, nu se ştie care este valoarea primei de exploataţie pentru bovine. Din bugetul de stat este alocat un plafon care se va împărţi la numărul de capete eligibile, urmând ca valoarea ajutorului să se stabilească la încheierea campaniei de depunere a cererilor, mai exact după efectuarea controlului administrativ”, a declarat Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj.

Se depun cereri şi la centrele locale

Pentru a se evita aglomeraţia de la birourile centrului judeţean, conducerea APIA Gorj a hotărât să-şi trimită reprezentanţi şi la centrele locale. Astfel, crescătorii de bovine pot solicita Plata Naţională Directă Complementară ca centrele zonale. “Pentru a se evita aglomeraţia de la centrul judeţean şi pentru a nu-i face pe oameni să parcurgă distanţe mari pentru a-şi depune cererile, am trimis reprezentanţi la fiecare centru local. Până în prezent, la nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat aproximativ 2600 de cereri”, a mai precizat Mirela Şerbu. Termenul limită de depunere a cererilor este 30 octombrie.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: