Vasile Stângă îşi studiază adversarii din Cupa EHF

Handbaliştii de la Energia Pandurii au încheiat perioada de pregătire şi în aceste zile intră în linie dreaptă cu pregătirea primului joc al sezonului. Antrenorul Vasile Stângă nu are emoţii şi crede că echipa e bine pregătită după ce a văzut la cele trei turnee de verificare la care gorjenii au luat parte.

Neavând nici probleme de integrare a noilor veniţi, nici accidentări numeroase la echipă şi nici emoţii pentru primele două etape, Stângă e deja cu gândul la meciurile din Cupa EHF. Tehnicianul promite suporterilor un handbal nou, în viteză şi cu o apărare mult mai bună care va surprinde multe echipe din Liga Naţională.

Reporter: Este Energia pregătită de start, a acumulat destul pentru a aborda campionatul şi cupele europene?

Vasile Stângă: Mai e puţin de muncă la echipă, dar e bine că avem meciuri mai uşoare zic eu în primele etape. Băieţii sunt în formă şi sunt pregătiţi din toate punctele de vedere.

Rep.: S-au integrat bine jucătorii nou veniţi la echipă, este echipa omogenă în acest moment?

V.S.: De integrat, cei nou veniţi s-au integrat, nu mi-era frică că nu se va întâmpla lucrul ăsta. E vorba de jucători cu experienţă, jucători cu valoare. Eu sper să se închege mai mult şi la relaţiile de joc, deşi am văzut că la antrenamente se înţeleg foarte bine cu toţii. Acum să vedem şi la un meci oficial, între antrenament şi meci este diferenţă mare. Acum sper să trecem şi de tracul constituit de primul meci oficial, să jucăm normal şi la victorie.

Rep.: Având în vedere achiziţiile făcute şi obiectivul stabilit de cine ar trebui să se mai teamă Energia?

V.S.: Ce e de la mijlocul clasamentului în jos nu ar trebui să ne facem probleme nici acasă şi nici în deplasare. Din punctul de vedere al obiectivului, din acest sezon ne vom bate cu granzii acolo sus, cu Constanţa şi Reşiţa. Dar nu va trebui să subestimăm şi alţi adversari, de exemplu Bacăul, care şi-au propus şi ei câştigarea campionatului sau locurile 1-3, la fel Odorheiul, care au ca obiectiv locurile 1-5, Clujul şi-au propus 1-6, iar de Suceava nu mai vorbesc, vor Cupe Europene, locurile 1-5. Multe echipele şi-au propus obiective de performanţă şi de aceea o să vedeţi meciuri încrâncenate, de luptă. La noi totul va depinde de starea de spirit, de formă, de cunoaşterea adversarului, de cât de montaţi vom fi.  Deja mă gândesc şi la Cupele Europene. Pe 3 sau pe 4 septembrie încep meciurile de calificare pentru Liga Campionilor şi abia aştept să primesc DVD-urile cu posibilele adversare ale noastre din EHF. O lună de zile vom avea suficient timp pentru a pregăti meciul din Cupe cu Porto sau cu Metalurg Skopje.   

Rep.: Ca lot Energia se află pe locul trei la valoare a jucătorilor?

V.S.: Nu cred. Ca şi lot sau valoare, ne batem cu Bacăul, cu Odorheiul, echipă ce s-a întărit foarte mult odată cu venirea centrului dar şi a pivotului naţionalei Macedoniei, plus Dimache de la Constanţa. Aşa că o să vedeţi prima surpriză de campionat, când Odorheiul va bate în prima etapă pe Reşiţa.

Rep.: Mai sunt probleme de lot înaintea debutului de sezon?

V.S.: Din punct de vedere al lotului, toată lumea este ok, nu avem probleme. Şi Sandu Iacob este apt 100%, doar Kukrika după acea accidentare de la Odorhei soldată cu fractură de piramidă nazală, îl vom proteja pentru meciul cu Steaua. La ora meciului cu Suceava cred că va fi în teren, însă.

Rep.: Mai este un meci cu Steaua acasă un examen pentru Energia, aveţi emoţii?

V.S.: Nu, adevăratele examene le vom avea în deplasare. Aici sper ca jucătorii să treacă peste emoţiile debutului de sezon şi să se mişte aşa cum vreau eu pe teren. Primul examen de acasă cu adevărat va fi meciul cu Suceava, un joc greu pe care trebuie să-l câştigăm şi să ne luăm adversarul foarte în serios. Pentru că Suceava este o echipă care poate face surprize atunci când evoluează în deplasare.

Rep.: Ce vor vedea nou în acest sezon suporterii Energiei la echipă?

V.S.: Noul la Energia pentru acest sezon sper să fie o altă echipă, care joacă un handbal în viteză, un handbal de faza a doua şi contraatac. De asemenea sper să vedem o echipă cu o apărare mult mai bună decât sezonul trecut, mai ales că avem apărători adevăraţi acum. Cu asta sper să surprindem, în primul şi în primul rând cu apărarea.

Singura problemă – arbitrajul după noul cod

Aşa cum spunea săptămâna trecută, după turneul de la Târgu Jiu, tehnicianul Energiei se teme cel mai mult de arbitraj. „Le-am spus jucătorilor să fie foarte atenţi cu arbitrajul. Acuma, dacă eşti băiat deştept în mijlocul apărării poţi chiar să iei mingea din mână pivotului după ce îl laşi să o prindă. Înainte se fluiera direct 7 metri, acum nu se mai dă nimic”, a spus Stângă ieri după ce le-a vorbit jucătorilor despre noul cod de arbitraj.

Problema e în opinia antrenorului că nu are nici o garanţie că arbitrii cunosc acest nou cod: „Nu ai garanţia că arbitrii din România vor fluiera după vechiul regulament  sau după noul regulament. E bine totuşi, că înaintea fiecărui meci va avea loc o discuţie între antrenori şi arbitrii pentru a se pune la punct maniera de arbitraj. Cert este că va fi foarte greu, trecerea aceasta de la vechi la nou”.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: