Vezi aici când vor începe treaba la Spitalul Judeţean angajaţii de la Sadu

Nu mai puţin de 55 de cadre medicale, din 80 câte sunt la Sadu, au semnat ieri contractele de muncă cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, urmând ca de astăzi să înceapă treaba. Acestea au fost deja repartizate pe secţii semnând totuşi un document în care se precizează că sunt de acord să se reîntoarcă la Sadu dacă spitalul va deveni secţie exterioară a spitalului judeţean. Între timp, primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, spune că va apela la instanţă dacă decizia ministerului va fi una nefavorabilă.

Repartizarea s-a făcut în funcţie de necesităţile de personal medical pe secţie. Potrivit lui Valentin Popa, liderul Sanitas, cadrele medicale au fost nevoite să semneze şi un acord că în cazul în care se deschide ca secţie exterioară a spitalului, acestea vor reveni pe vechile posturi. „Oamenii mei vor începe astăzi treaba la spitalul judeţean, ieri au semnat contractele de muncă. Au semnat şi un accept pentru că în cazul în care se deschide secţia exterioară se întorc la Sadu. În ceea ce mă priveşte, nu mă declar la fel de optimist ca Ion Călinoiu sau ca primarul din Bumbeşti Jiu în ceea ce priveşte spitalul pentru că din punct de vedere juridic, este deja trei sferturi desfiinţat”, a declarat Valentin Popa.

Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Gorj, a confirmat faptul că cele 55 de cadre medicale au semnat ieri contractele de muncă, precizând şi că medicul Damian Diţescu nu se numără printre ele. „Da, sunt 55 de cadre medicale care au semnat ieri contractele de muncă şi au fost redistribuite pe secţii”, a declarat Gheorghe Neaţă.  Cert este că joi a fost stabilită o nouă întâlnire la minister pentru a se căuta o soluţie de compromis în ceea ce priveşte soarta finală a spitalul din Sadu. Potrivit liderului de sindicat, în cazul în care nu se va renunţa la ideea desfiinţări spitalului, atât aparatura cât şi clădirea vor intra în conservare pentru că aparţin Consiliului Local Bumbeşti Jiu.

Bobaru: „Ministerul nu are autoritatea să desfiinţeze spitalul”

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, speră în continuare că Ministerul Sănătăţii va opta pentru transformarea lui în secţie exterioară a spitalului judeţean cu atât mai mult cu cât în cel puţin două luni va avea loc clasificarea spitalelor. În caz contrar, Bobaru spune că va apela la instanţă şi asta pentru că ministerul nu poate decide soarta spitalului din oraşul său. „Ministerul nu are autoritatea necesară să desfiinţeze spitalul, cel mult poate să nu dea avizul de funcţionare. Vom vedea ce este de făcut pentru că spitalul judeţean are foarte mult de câştigat dacă Sadu devine secţie exterioară. Să nu uităm că peste două luni are loc clasificarea spitalelor şi atât preşedintele Consiliului Judeţean cât şi eu suntem de părere că spitalul judeţean are foarte mult de câştigat, va avea un plus de valoare şi va fi clasificat într-o clasă superioară”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: