Vezi aici ce face SNLO pentru a împiedica furturile din cariere

Intrarea în şomaj tehnic timp de două săptămâni a personalului din cariere, avantajează hoţii care abia aşteaptă să prindă drumul liber pentru a mai fura ceva. De menţionat ar fi că fiecare instituţie atacată de hoţi are agenţi de pază plătiţi cu zeci de milioane de lei vechi. Chiar dacă rolul acestora este de a nu permite accesul hoţilor, nu este zi în care să nu apară astfel de cazuri pe nota de presă a Poliţiei. Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) şi-a deja măsuri speciale în astfel de cazuri.

Unul dintre dezavantajele intrării în şomaj a minerilor este că acum hoţii ar putea avea drum liber. Ţinta acestora este fierul vechi sau cabluri, acestea fiind materialele sustrase de cele mai multe ori. Trebuie să ştie însă că au fost luate măsuri speciale de pază pentru a fi evitate astfel de situaţii.

Primul furt după intrarea în şomaj tehnic

Temerea administratorilor carierelor s-a şi confirmat în dimineaţa zilei de ieri, când a şi avut loc un furt. Hoţii au reuşit să intre în cariera Pinoasa de unde au sustras cablu electric de 40- 50 metri liniari. Furtul a avut loc ieri dimineaţă în jurul orei 4. Poliţia Rovinari a fost sesizată imediat, iar hoţii au fost prinşi. Este vorba de patru bărbaţi din comuna Mătăsari cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani. Poliţiştii i-au găsit pe bărbaţi în apropierea carierei. Ceea ce le-a atras atenţia a fost prezenţa lor în zonă la o oră foarte matinală. În urma unui control, asupra lor s-au găsit şi instrumente care se folosesc de obicei la sustragerea de cablu electric. Poliţiştii au găsit şi cablul furat. “Cablul a fost restituit societăţii prejudiciate. Pe numele celor patru bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat“, a declarat, Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Pentru furt calificat pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea între 3 şi 15 ani.

Măsuri speciale de pază în perioada şomajului

Pentru a fi evitate de acum înainte astfel de cazuri, conducerea SNLO a luat măsuri speciale de pază. „Au fost luate măsuri suplimentare. În acest sens au fost informate în scris inspectoratele de poliţie Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi despre faptul că activitatea de producţie în cadrul societăţii se opreşte în intervalul 26 martie- 12 aprilie. De asemenea, firmele specializate care asigură paza au fost informate în scris pentru a supraveghea corespunzător activitatea pe această perioadă de întrerupere. Firmele de pază au la nivelul fiecărei subunităţi posturi fixe şi posturi mobile care patrulează în interiorul carierelor pentru a preveni sustragerile care se pot înregistra în această perioadă“,  a declarat Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: