Vezi ce şcoli primesc finanţare

Peste 50 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj au fost propuse spre finanţare de Guvernul României de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Săptămâna trecută au fost repartizaţi judeţului Gorj 4.500.000 lei pentru reabilitarea şcolilor.

Conducerea IŞJ Gorj spune că propunerile au fost trimise deja la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Şcolile au fost stabilite în funcţie de lucrările efectuate şi neplătite, lucrările necesare pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare. De asemenea, una dintre condiţii ar fi ca lucrările să se finalizeze până la sfârşitul acestui an calendaristic. Printre şcolile care au nevoie de bani pentru plata lucrărilor efectuate se numără Grădiniţa cu program Normal Nr.13 Târgu Jiu, unde ar urma să fie şcolarizaţi 145 de preşcolari şi care are datorii în valoare de 70.000 lei, Grădiniţa cu program Normal Fântânele, pentru care sunt necesari 250.000 lei, Şcoala Primară Bustuchin Nr.2, unde este nevoie de 80.000 lei pentru plata lucrărilor de reabilitare, Şcoala Generală Săuleşti, care are nevoie de 50.000 lei sau Şcoala Generală Săuleşti, unde valoarea lucrărilor neplătite se ridică la 15.000 lei. În cazul în care vor fi primiţi banii promişi unele obiective de investiţii vor putea fi finalizate, precum Grădiniţa cu Program Normal Fântânele, în care vor putea învăţa 42 de preşcolari va fi finalizat.

Propuse pentru reabilitare

În afară de aceste şcoli, au fost propuse pentru reabilitare unităţi precum Şcoala Generală Cruşeţ, care va avea nevoie de 100.000 lei, Şcoala Generală „Gheorghe Uscătescu” din Târgu Cărbuneşti, pentru care ar fi nevoie 120.000 lei, Şcoala Generală Moi, unde învaţă 112 elevi şi pentru care este necesară suma de 190.000 lei, precum şi pentru unităţile din Glodeni, Tismana, Rugetu, Bolboşi, Cărpinişi, Novaci, Hurezani, Slivileşti. După ce lista cu propuneri va fi analizată la nivelul ministerului va fi emisă o hotărâre de Guvern.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: