Viceprimar PDL, demis prin trădarea unui liberal

Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL nu a funcţionat vineri la Hurezani. Pesediştii au reuşit să demită viceprimarul PDL cu sprijinul liberalilor. Este vorba despre Ion Mândruţ, democrat-liberalul care reprezenta un pericol pentru primarul PSD, Gheorghe Cîrstea. Liderii PSD Gorj au cerut demiterea viceprimarului după acesta a reuşit să aducă pentru PDL peste 30% din voturile alegătorilor din Hurezani, la alegerile europarlamentare.

Ion Mândruţ, viceprimarul PDL al comunei Hurezani, a fost demis în şedinţa Consiliului Local de vineri, cu 6 voturi pentru şi 5 voturi împotrivă. Mândruţ ar fi rămas în funcţie dacă un liberal, Gherasie Victor, nu ar fi trădat.

Dian Popescu, liderul PNL Gorj, nu a fost surprins din cauza trădării consilierului său. „Mă aşteptam la această situaţie. Chiar dacă votul a fost secret, ştiu şi care consilier liberal a trădat. Este o persoană foarte apropiată de aripa Tăriceanu, care va încerca să profite de ordonanţa privind traseismul politic şi va pleca din PNL”, a declarat Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Vâlceanu: Sunt dezamăgit

Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, s-a arătat extrem de dezamăgit de faptul că unul dintre cei mai buni oameni ai partidului a fost demis într-o perioadă în care PNL şi PDL sunt în alianţă şi au majoritate la Hurezani. „Sperăm să-l putem repune în funcţie la şedinţa viitoare”, a spus Vâlceanu, care s-a ferit să facă acuzaţii explicite la partenerii liberali.

Dian Popescu promite măsuri abia acum, când nu le mai poate lua, dată fiind ordonanţa care permite traseismul politic. „Ordonanţa care permite traseismul politic va fi declarată neconstituţională, iar toţi cei care vor trăda acum vor fi excluşi din partid. Asta se va întâmpla şi în cazul consilierului liberal de la Hurezani care a votat pentru demiterea viceprimarului PDL. Nu îşi va duce mandatul până la capăt, va fi exclus din partid cel mai probabil după alegerile prezidenţiale pentru că până atunci nu este timp suficient pentru ca ordonanţa să fie declarată neconstituţională”, a mai precizat Dian Popescu.

Ion Mândruţ nu a mai fost dorit în funcţia de viceprimar după ce a adus 33,8% din voturi pentru PDL la alegerile europarlamentare. La puţin timp după iniţierea proiectului de hotărâre privind demiterea lui, Ion Mândruţ declara că va face aceeaşi campanie pentru PDL la alegerile prezidenţiale, ba chiar va încerca să aducă mai multe voturi candidatului ACL, şi în condiţiile în care nu va mai fi viceprimar.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: