Viceprimarul de la Scoarţa a scăpat de demitere

Şedinţa de Consiliul Local de vineri s-a lăsat cu scandal la primăria Scoarţa. Primul punct pe ordinea de zi, schimbarea viceprimarului, a încins spiritele între autorităţi şi localnici, dar şi între consilieri. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-i calma pe cetăţenii veniţi să afle ce motive au avut aleşii locali pentru a solicita demiterea vicelui. După două ore de discuţii în contradictoriu s-a supus la vot propunerea de schimbare, iar Gheorghe Babalîc a rămas în funcţie.

Situaţia tensionată din ultimele luni dintre primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău, şi viceprimarul Gheorghe Babalîc i-a determinat pe consilieri să propună schimbarea viceprimarului. Un singur vot l-a scăpat pe viceprimar să nu piardă funcţia. „La şedinţă au fost prezenţi 12 consilieri. Votul a fost secret şi au fost 7 voturi pentru schimbarea viceprimarului şi 5 împotrivă. În această situaţie viceprimarul a rămas în funcţie“, spune Ion Cocheci, preşedintele şedinţei de Consiliu Local.

A fost nevoie de intervenţia poliţiei

Când au aflat vestea că se pune la cale schimbarea viceprimarului din Scoarţa, aproximativ 20 de cetăţeni ai comunei au venit să vadă care sunt motivele consilierilor. „Am venit aici să vedem ce se întâmplă cu domnul viceprimar. Am auzit că primarul ăsta şi consilierii vor să-l schimbe. Ce au cu el că e un om bun. Noi am venit să-l susţinem şi să vedem motivele lor. Dacă în schimbă o să blocăm strada. Ieşim şi protestăm. Primarul nu-l mai vrea pentru că nu-i acceptă toate prostiile pe care le face în primărie. Domnul viceprimar ne ajută şi ne ascultă, pe când primarul numai în campanie îşi aminteşte de noi”, spune un localnic.

Nemulţumirile celor şase consilieri care au propus schimbarea sunt legate de faptul că viceprimarul a scos la iveală câteva nereguli din activitatea primarului. „Am propus schimbarea viceprimarului Gheorghe Babalîc din mai multe motive. În primul rând nu ni se pare normal ce se întâmplă în primărie şi mai ales că nu se înţelege cu primarul. Cum pot conduce aceşti oameni primăria Scoarţa dacă ei nu vorbesc. În al doilea rând viceprimarul scoate acum la lumină anumite fapte care pot fi şi de natură penală, dar până acum nu a spus nimic. Mai mult decât atât am înţeles că a fost şi exclus din PNL”, spune Ion Cârţână, consilier local.

Exclus din PNL

La şedinţă a fost prezent şi Radu Angheloiu, care a ţinut să precizeze faptul că Gheorghe Babalâc a fost exclus din PNL Gorj. Partidul a susţinut schimbarea vicelui. „Am venit la această şedinţă în calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi vreau să vă spun că domnul Gheorghe Babalîc a fost exclus din partid. Am înţeles că a depus contestaţie, dar până la soluţionarea acesteia este exclus. Vreau să vă mai spun faptul că nimeni nu este de neînlocuit”, a spus Angheloiu. Viceprimarul Gheorghe Babalâc s-a apărat la toate acuzele aduse de consilieri. „Nu mă vor pentru că îi încurc”, a spus viceprimarul.

Pe tot parcursul şedinţei, poliţiştii nu au părăsit sala pentru că a fost nevoie de intervenţia lor pentru a linişti cetăţenii revoltaţi.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: