Victorie din penalty-uri pentru ACS Viitorul

În etapa a 5-a a Ligii 2 ACS Viitorul a jucat acasă, pe terenul de la Severin, cu Daco-Getica Bucureşti. Echipa antrenată de Cristian Lupuţ a reuşit să se impună prin golurile marcate din două lovituri de la 11 metri  de Buia şi Astafei.

ACS Viitorul a rămas câteva zile la Drobeta Turnu Severin, unde a plecat de săptămâna trecută, după meciul cu Pandurii de la Târgu Jiu. După ce au jucat la mijlocul săptămânii meciul din Cupa României cu FCU Craiova, pierdut după prelungiri şi penaltiuri, elevii lui Cristian Lupuţ au pregătit la Severin meciul cu Daco-Getica Bucureşti, considerându-se că o deplasare înapoi la Oradea, acolo unde echipa se pregăteşte pentru fiecare meci, ar fi obosit şi mai mult jucătorii. Viitorul a început sezonul cu o victorie (2-1 cu Sportul Snagov), însă apoi a suferit două înfrângeri (3-0 cu ”U” Cluj şi 1-0 cu Mioveni), iar runda trecută a scos o remiză (0-0) în meciul contra echipei Pandurii. În schimb, Daco-Getica părea echipa mult mai în formă venind după două victorii (1-0 cu ASU Poli şi 1-0 cu CSM Reşiţa).

Cu toate că ACS Viitorul venea după un meci epuizant în cupă, iar Daco Getica pornea ca favorită prin prisma formei bune prin care trece şi a jucătorilor mult mai experimentaţi, gazdele s-au impus cu scorul de 2-0, ambele goluri înscrise din lovituri de pedeapsă de Darius Buia şi Victoraş Astafei. Astfel echipa care evoluează acasă pe terenul de la Severin a obţinut a doua victorie în acest sezon, tot atâtea câte are până acum şi trupa bucureşteană.

Sosit de puţin timp la ACS Viitorul Târgu Jiu, atacantul Victoraş Astafei (32 de ani) a reuşit să spargă gheaţa pentru noua sa echipă în meciul cu U Craiova 1948 SA, din turul 3 al Cupei României. Acesta a marcat de două ori din penalty, o dată în timpul regulamentar, iar apoi la loviturile de departajare, dar formaţia sa a pierdut meciul cu 7-8 şi a ratat posibilitatea de a accede în faza următoare.

Cu golul marcat tot din penalti în meciul cu Daco Getica, Astafei a ajuns la trei goluri marcate pentru ACS în decurs de o săptămână. Jucătorul vrea să facă un sezon cât mai bun la ACS Viitorul care să-l propulseze iar în Liga 1 şi să atingă borna de 200 meciuri pe prima scenă fotbalistică a ţării.

ACS Viitorul Târgu Jiu - Daco Getica Bucureşti 2-0

Au marcat: Buia şi Astafei din penalti

Viitorul Pandurii: Anca-Trip - Ciul, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu - Cioiu, Chiorean, Negrean, Gîrbiţă (Hăjmăşan 84') - Bădăuţă (Vl. Rusu 60'), Buia (Astafei 60'). Rezerve neutilizate: Moga - Vas. Pop, Parnău, Porumb. Antrenor: Cristian Lupuţ

Daco-Getica: Gurău - Mih. Stancu, Rz. Prodan, Puţanu, Jica - Tudorică (R. Zamfir 68'), Liv. Gheorghe (Socaci 46'), Iani - M. Mihai (Cuibari 57'), Raph. Stănescu, Gab. Răducan. Rezerve neutilizate: Began - Alin Stoica, Rob. Neacşu, F. Paraschiv. Antrenor: Marius Baciu

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: