Voica, cel mai scandalagiu primar

Primarul din Săcelu s-a mai ales cu un dosar penal, după ce miercuri seara a provocat un nou scandal la Baza de tratament din staţiune. Ieri, Ion Voica, însoţit de viceprimarul comunei, Gheorghe Dănăşel,  şi cu câţiva oameni din primărie au mers la Baza de Tratament pentru a debranşa instituţia de la alimentarea cu apă. Aceştia au  considerat că branşamentul s-a făcut ilegal. Rotaru susţine că branşarea s-a făcut în baza unei ordonanţe preşedinţiale şi în prezenţa unui executor judecătoresc. Este de amintit că, numai în ultimul an, Voica a accidentat mortal o persoană, a blocat un drum public şi a fost acuzat că a lovit un sătean, pentru fiecare faptă având câte un dosar penal.

Fără să stea prea mult pe gânduri, primarul, însoţit de viceprimar şi de doi funcţionari din primărie s-a deplasat la Baza de Tratament pentru a face debranşarea de la alimentarea cu apă, susţinând că acesta s-a făcut ilegal cu toate că există o ordonanţă preşedinţială. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi în prezent fac cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la izbucnirea scandalului. „Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că banşamentul s-a făcut legal, în baza unei ordonanţe preşedinţiale, şi am stabilit că lacătul de la hidrant a fost spart şi s-a dorit ajungerea la branşamentul de apă al bazei. Noi vom continua cercetările şi vom trimite dosarul parchetelor competente cu propunerile legale”, a declarat Daniel Tică.

Voica: „Eu consider că s-a branşat ilegal“

Ion Voica este de părere că atunci când s-a făcut branşarea era normal ca un om din primărie să fie prezent acolo. „ Pe la orele 20, împreună cu câţiva oameni din primărie, am făcut un control la Baza de Tratament, pentru că i-am debranşat în urmă cu două săptămâni şi s-au branşat fraudulos din nou. Noi am sunat la 112, şeful de post a venit, a făcut un proces verbal, nu a vrut să ne dea nicio copie. Eu consider că s-au branşat ilegal în Baza de Tratament, pentru că totul s-a făcut în baza unei ordonanţe, iar la reţeaua de alimentare nu poate umbla oricine chiar dacă este el executor judecătoresc. Ilegal şi abuziv, persoane neautorizate au umblat la instalaţia de apă chiar dacă este o ordonanţă definitivă, trebuia să cheme pe cineva autorizat că până la urmă sunt căi de atac a acestei hotărâri. Trebuia să ne spună că au o hotărâre definitivă, noi desemnam un om autorizat de la primărie şi se rezolva totul, dar aşa pentru mine totul s-a făcut fraudulos şi ilegal”, a spus Voica.Edilul din Săcelu a fost cel care a anunţat şi poliţia. „Omul de încredere a lui Rotaru le-a spus poliţiştilor că i-am dat un pumn, apoi un cap în gură, nici el nu mai ştia bine dar eu nici nu l-am atins, l-am văzut pentru prima dată în seara respectivă în faţa poliţistului. Eu sunt de părere că poliţiştii din comună, cei de la Târgu-Jiu şi cei de la Novaci, în special domnul Cir, îi ţin partea şi sunt pe mână cu Nicolae Rotaru, pentru că se cunosc foarte bine, sunt şi vecini”, a adăugat Voica. „L-am sunat pe Caragea, pe Cir, la prefectură, la oameni politici, la senatori şi nimeni nu ia nicio măsură. O să chem televiziunile naţionale şi o să fac sesizări pe la toate ministerele că aşa nu se mai poate”, a mai spus Voica.

Rotaru: „Am făcut exact cum scrie legea“

Nicolae Rotaru nu înţelege ce are primarul cu el, pentru că după ce a fost debranşat de la alimentarea cu apă, el a făcut toate demersurile necesare să remedieze situaţia şi a reuşit. Baza de Tratament a fost din nou branşată la reţeaua de alimentare cu apă în baza unei ordonanţe prezidenţiale şi în prezenţa unui executor judecătoresc. „Eu am fost debranşat ilegal de la apă de către acest primar care, din nefericire, nu merită să ocupe această funcţie. De atunci eu am făcut toate demersurile, am strâns toată documentaţia, eu plăteam facturile chiar mai devreme de termen, iar printr-o ordonanţă prezidenţială am câştigat rebranşarea la reţeaua de apă. Am făcut exact cum scrie legea, iar el vine ieri seară, îl ia la ture pe angajatul meu, îl agresează şi sparge cu ranga lacătul de la staţia de alimentarea cu apă. Acesta este bunul om Ion Voica, primarul comunei, care face tot ce-l taie capul în Săcelu”, a spus Rotaru.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: